Žena uhićena nakon što je vikala u crkvi da želi ubiti Boga Židova

Policija je ženu uhitila na mjestu događaja.

Žena je uhićena nakon što je navodno ušla u londonsku crkvu i vikala “Allahu Akbar” i rekla da je “ovdje da ubije Boga Židova”.

Incident se dogodio u crkvi Angel u Islingtonu prošle nedjelje dok su se pastor Regan King i njegova supruga Židovka i djeca pripremali za službu.

Policija je ženu uhitila na mjestu događaja zbog narušavanja javnog reda i mira na rasnoj i vjerskoj osnovi.

Pastor King rekao je da je njegova obitelj bila “potresena” incidentom i da je njegova supruga “traumatizirana i sada se boji izaći van”.

Rekao je da je njegova obitelj doživjela “višestruke incidente antisemitizma i antikršćanstva” od terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. listopada 2023., u kojem je poginulo više od 1100 Izraelaca.

Unatoč incidentu, pastor je rekao da su ostali “nepokolebljivi” i da će nastaviti raditi kao i obično, iako uz pojačano osiguranje.

“Tama našeg svijeta prijetila bi podijeliti, obeshrabriti i uništiti, ali ipak ne može pobijediti svjetlo Kristove istine. Iako je ovaj incident izazvao značajnu zabrinutost i nevolju, učinili smo ono što nikada ne izostaje – molili smo”, rekao je.

“Isus nas poziva da ljubimo svoje neprijatelje i blagoslivljamo one koji proklinju te činimo dobro onima koji mrze. To, međutim, ne znači da ne želimo i pravdu i milosrđe u ovoj stvari i molimo za dobrobit i spasenje naših bližnjih.

Ostajemo neustrašivi u ispunjavanju našeg poziva da budemo Kristovo svjetlo i pokažemo Njegovu ljubav u našoj zajednici. Zahvaljujemo pripadnicima gradske policije Islingtona koji su prisustvovali i na vrijeme riješili situaciju.”

Žena je privedena i kasnije puštena uz jamčevinu do daljnje istrage.

NAJNOVIJE!