Volonter (65) u crkvi optužen za zlostavljanje djece: Posjeo ih je u krilo i dirao

Scottu Gerberu, bivšem članu i volonteru u Friscou, u Teksasu, gdje se nalazi crkva Gateway, idućeg bi se mjeseca trebalo suditi za navodno zlostavljanje djeteta.

Lawrence Swicegood, izvršni direktor Gateway Media, rekao je za ChurchLeaders da je Gerber “bio član i volonter, ali ne na području studenata ili djece.” Dodao je da Gerber “nije i nikada nije bio zaposlenik Gatewaya”.

Nalog za Gerberovo uhićenje dobiven je u travnju 2023. u okrugu Howard u Indiani.

Suđenje pred porotom trebalo bi početi 4. listopada

Crkva Gateway je upletena u skandal od lipnja, kada je pastor Robert Morris dao ostavku zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Od tada je nekoliko ključnih osoba napustilo crkvu, koja je također imenovana u tužbama povezanima sa zlostavljanjem.

Nalog za uhićenje otkrio je detaljne iskaze žrtava koje tvrde da ih je Scott Gerber posjeo u krilo, a zatim ih dirao ispod odjeće. Dvoje djece ispričalo je šerifovim zamjenicima da ih je Gerber zlostavljao 2020., tvrdeći da nije prestao kada su to od njega tražili. Oboje te djece reklo je da im je Gerber rekao da dodire drže u tajnosti.

Još jedan maloljetnik prisjetio se kako ga je Gerber neprimjereno dodirivao u veljači 2023. To je dijete ispričalo članovima obitelji što se dogodilo, što je dovelo do sukoba s Gerberom. Prema nalogu za uhićenje, službenici imaju snimke zaslona tekstualnih poruka koje su razmjenjivali Gerber i član obitelji.

Sudski zapisi pokazuju da je Gerber optužen u dvije točke za zlostavljanje djeteta mlađeg od 15 godina.

NAJNOVIJE!