NaslovnicaVijesti'Vjera bez djela je mrtva': Biden održao propovijed u crkvi

‘Vjera bez djela je mrtva’: Biden održao propovijed u crkvi

Predsjednik Joe Biden rekao je zajednici u svojoj rodnoj državi Philadelphiji da je “vjera bez djela mrtva”.

Nekoliko dana nakon što je rekao da ga “samo svemogući Gospodin” može izbaciti iz predsjedničke utrke, Biden je održao propovijed u Mount Airy Church of God.

“Išao sam na misu u 7:30 u svoju crkvu, a onda bih se pojavio u crkvi velečasnog Beamana – sada biskupa Beamana – crkvi AME u Wilmingtonu”, rekao je dužnosnik. “[Ja bih se] pripremio za izlazak i napravio planove o tome što ćemo učiniti da promijenimo situaciju. Dakle, stvarno je dobro biti kod kuće.”

“Naša je svrha služiti drugima… znati da svatko ima pravo da se prema njemu postupa s dostojanstvom i poštovanjem. Spoznaja vjere bez djela je mrtva.”

Predsjednik je dočekan burnim pljeskom, a on je nastavio: “Svi smo pozvani biti činitelji u svijetu. U ovoj naciji to znači držati pogled na Sjevernjači. Sama ideja Amerike – da smo svi stvoreni jednaki na sliku Božju i da zaslužujemo da nas se tretira s dostojanstvom i poštujemo cijeli život.”

“Pokušavao sam se kretati u svojoj vjeri”

Govor je održao pretežno crnačkoj zajednici: “Nikada nismo u potpunosti dorasli tome, ali nikada nismo ni potpuno odstupili od toga. I to zbog vas i generacija prije vas koji ste vodili crkvu iz ropstva u slobodu – uvijek moleći, uvijek vjerujući da radost dolazi ujutro.

Nikad niste odustali. U svom životu i kao vaš predsjednik, pokušavao sam se kretati u svojoj vjeri”

Od lošeg nastupa na prvoj televizijskoj predsjedničkoj debati 27. lipnja, Biden se suočava s pozivima da odustane od utrke, uključujući pozive članova njegove vlastite stranke.

Utemeljitelj crkve, Ernest Morris stariji, ima 91 godinu. Predstavljajući predsjednika, našalio se: “Budući da ste tek osamdesetogodišnjak i sjedite pored nenavršenog, ne dopustite da itko govori o vašim godinama.”

Ali izvan crkvenih zidova, Biden se suočio s manje simpatičnom gomilom. Jedan je prosvjednik držao natpis na kojem je pisalo: “Hvala ti, Joe, ali vrijeme je da odeš”.

NAJNOVIJE!