Vatikan očekuje porast ‘ukazanja’ i ‘nadnaravnih pojava’

Vatikan priprema nove smjernice kako se nositi s ‘nadnaravnim pojavama’ i ‘ukazanjima’ u budućnosti, a o tome će čak održati i konferenciju za medije.

Kako je izvijestio Fox News, “Tiskovni ured Svete Stolice najavio je da će nadolazeći dokument biti objavljen 17. svibnja uz uživo konferenciju za medije na kojoj će sudjelovati prefekt Dikasterija za nauk vjere kardinal Víctor Manuel Fernández.”

Kršćanima ovo ne bi trebala biti šokantna tema za raspravu, ali čini se da su mnogi danas napustili nadnaravni aspekt Biblije, iako je duhovno ratovanje protiv demona, poglavarstva, sila i vladara tame tema o kojoj se često raspravlja u Božjoj Riječi.

Fernández je u prošlosti rekao da će novi tekst doći s “jasnim smjernicama i normama za razlučivanje ukazanja i drugih fenomena”, kako je izvijestio Nacionalni katolički registar.

Dobro je što je Katolička Crkva barem prepoznala značaj iza duhovnog područja i njegov učinak na prirodno, piše Charisma News.

Mnogi kršćani vjeruju u nadnaravne fenomene

Ali kršćani koji ne podržavaju katolički pogled na kršćanstvo moraju biti svjesni da su stvari formulirane malo drugačije nego što bi neki protestant, baptist, pentekostalac ili nedenominacijski kršćanin mogao čuti.

Mnogi kršćani danas vjeruju da nadnaravni fenomeni postoje, možda s manjim naglaskom na Mariju, a više na anđeoskim bićima i Isusu, ali ima isto toliko onih koji su takve pojave i događaje označili kao “karizmanske besmislice”.

Vidimo dokaze duhovnog rata koji se odvija posvuda oko nas, dok zemlja nastavlja svoju samodestruktivnu spiralu udaljavajući se od Božjih načela.

No jedna stvar oko koje se svi kršćani trebaju složiti je potreba za biblijskim razlučivanjem svih ‘nadnaravnih fenomena3.

Biblija upozorava na prijevaru i lažne učitelje, a ako nismo čvrsto ukorijenjeni u istini Biblije, mnogi će, čak i izabrani, postati žrtve ovih prijevara. Nijedan fenomen, iskustvo ili pojava koja se ne može potvrditi Svetim pismom nije od Boga.

Zato ostanite u molitvi, postite i svakodnevno provodite vrijeme u Riječi Božjoj tako da zamke neprijatelja propadnu te da se Božja istina otkrije svijetu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!