Vatikan danas odlučuje o Gospinim ukazanjima u Međugorju

Tema Međugorja bi mogla biti povezana s normama za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena.

Vatikan će danas donijeti konačnu odluku o tome što misli o Gospinim ukazanjima u Međugorju.

U četvrtak 19. rujna 2024. u 11.30 sati će se održati konferencija za medije na kojoj će se službeno priopćiti mišljenje Vatikana o onome što oni zovu „duhovno iskustvo Međugorja“.

Na konferenciji za medije će sudjelovati kard. Víctor Manuel Fernandez, teolog od povjerenja pape Franje i prefekt Dikasterija za nauk vjere, čiji će zadatak biti priopćiti vijest i njezino objašnjenje.

Biti će i mons. Armando Matteo, tajnik doktrinarnog odjela istoga Dikasterija; te dokt. Andrea Tornielli, ravnatelj uredništva Dikasterija za komunikacije.

Čini se kako bi tema Međugorja mogla biti povezana s normama za razlučivanje ukazanja i drugih nadnaravnih fenomena, koje je kardinal Fernández predstavio 17. svibnja ove godine.

Tom je prilikom prefekt Dikasterija za nauk vjere odgovarao i na pitanja o hercegovačkom mjestu molitve, poručivši: “O Međugorju još nije ništa zaključeno, ali s ovim normama mislimo da ćemo lakše ići prema naprijed i doći do zaključka.”

Pritom je dodao: “Nisam čitao dokumente (o Međugorju) u Dikasteriju, znam neke detalje, ali moramo to početi proučavati da bismo došli do zaključka s ovim novim normama. Imajte na umu da se pojava može smatrati dobrom, nije opasna u samom početku, no može imati problema u kasnijem razvoju. Stoga ponekad deklaracija mora razjasniti ove različite faze: to je razlika koju treba uzeti u obzir. A onda čak i ako pretpostavimo da je postojalo odobrenje, nihil obstat, u isto vrijeme možda će se morati razjasniti da se neki detalji ne uzimaju za ozbiljno. Jer ako se dobro sjećam, vjerujem da je Gospa i ondje dala neke naredbe, određujući vrijeme, mjesto, što biskup mora učiniti itd. To će se morati razjasniti.”

NAJNOVIJE!