Uhićen propovjednik koji je trgovao ljudima i zlostavljao djecu

Na Filipinima je uhićen utjecajni propovjednik Apollo Carreon Quiboloy pod optužbom za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, uključujući djecu, objavile su danas filipinske vlasti.

Filipinski ministar unutarnjih poslova Benjamin Abalos Jr. objavio je na Facebooku da se Quiboloy izjasnio da nije kriv, ne navodeći gdje i kada je izvršeno uhićenje.

Više od 2.000 policajaca raspoređeno je od prošlog mjeseca da pretražuju kompleks u južnom gradu Davao u vlasništvu Quiboloyove crkve, Kraljevstva Isusa Krista (KOJC), nakon što se sumnjalo da se ondje skrivao u bunkeru, izvijestio je Reuters.

Glasnogovornica filipinske policije rekla je danas novinarima da je Quiboloy uhvaćen unutar naselja, ne navodeći detalje.

On i još četvorica suoptuženika prebačeni su vojnim zrakoplovom u glavni grad Manilu, rekao je glasnogovornik.

Propovjednik je također na popisu “najtraženijih” američkog Federalnog istražnog ureda (FBI) pod odvojenim optužbama za trgovinu ljudima i krijumčarenje gotovine, što je on negirao da je počinio.

Ima milijune pristaša na Filipinima, gdje crkveni čelnici imaju veliki utjecaj na politiku, a dugogodišnji je prijatelj bivšeg filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!