Učitelji u Oklahomi odbijaju Bibliju u nastavi

Kada je ravnatelj škole u Oklahomi, Ryan Walters, izdao smjernice za integraciju Biblije u nastavni program, bio je svjestan da će se suočiti s velikim izazovima, i to se upravo događa.

Prijavljeno je da određeni učitelji u toj saveznoj američkoj državi odbijaju provesti ovu novu odluku, dok se nova školska godina približava.

U intervjuu za The Hill, ravnatelj javnih škola u Bixbyju, Rob Miller, pokazuje da ne namjerava slijediti ovaj novi kurikulum.

“Mislim da će prva stvar koja će se dogoditi biti ta da će [Walters] ciljati određeni školski distrikt ili više njih za koje vjeruje da se ne pridržavaju njegove direktive. Ti školski distrikti tada će morati donijeti odluku hoće li se prilagoditi njegovim željama ili će podnijeti tužbu”, kaže Miller.

“Mogu vam reći da, ako Bixby bude jedna od tih škola koju je odabrao za napad, podnijet ćemo tužbu.”

Walters je od početka naglašavao da se ne radi o specifičnim lekcijama o Bibliji, već o prikazivanju povijesnog značaja Biblije u povijesti SAD-a, budući da je nacija osnovana na vrijednostima koje ona podučava.

U izjavi koju je objavio Waltersov ured, stoji:

“Školski distrikti u Oklahomi prema državnom zakonu moraju podučavati povijesni značaj Biblije. Ravnatelj Walters će pozvati učitelje i administratore na odgovornost. Odbjegli, ljevičarski aktivisti koji to odbijaju mogu napustiti Oklahomu i otići u Kaliforniju.”

Školski distrikti diljem zemlje postali su bojna polja jer sve više država nastoji ponovno uvesti Bibliju u obrazovni sustav. Nije iznenađujuće da su sindikati učitelja oštro protiv ovog poteza.

NAJNOVIJE!