‘Trumpove’ Biblije tiskane u Kini prodaju se po 1000 dolara po primjerku

Trumpova Biblija uključuje Ustav SAD-a, Povelju o pravima, Deklaraciju neovisnosti i Zakletvu vjernosti.

Biblija ‘Bog blagoslovio Ameriku’ reklamira se kao jedina Biblija koju je odobrio Donald Trump. Tiskana u Kini, potpisani primjerci prodaju se za 1000 dolara.

Unatoč web stranici koja tvrdi da nije povezana s političkom kampanjom, prikazuje sliku Trumpa u Ovalnom uredu.

Najnovije izdanje nosi natpis na prednjoj strani koji kaže: ‘Dan kada je Bog intervenirao: 18. srpnja 2024.’ – naizgled se odnosi na datum kada je Donald Trump preživio prvi pokušaj atentata u svojoj kampanji.

Bivši čelnik britanskih liberalnih demokrata Tim Farron za Premier News kaže: “Trump ismijava poruku same Biblije koju reklamira. Smatram da je to manipulativna, pohlepna i cinična upotreba Božje riječi. Poput mjenjača novca u hramskim dvorovima, to je korištenje nečega svetog za samopromicanje i zarađivanje novca.”

Associated Press izvješćuje da se Biblije ‘Bog blagoslovio Ameriku’ tiskaju u Hangzhouu u Kini.

Trump je otvoreno kritizirao Kinu i američko oslanjanje na kinesku industriju.

Kina je svjetska proizvodna sila. Također je jedan od najvećih tiskara Biblija na svijetu. Amity Printing, kineska tvrtka, tiska 70 Biblija u minuti.

Značajno je da crkve u Kini moraju koristiti verziju Biblije koju je odobrila država, a koju je ponovno napisala Komunistička partija Kine.

Iako ‘Trumpova Biblija’ ne pokušava prepisati Sveto pismo, njezine stranice uključuju Ustav SAD-a, Povelju o pravima, Deklaraciju neovisnosti i Zakletvu vjernosti. Farron tvrdi da im to daje status ekvivalentan Riječi Božjoj.

“To je Trumpov apokrif!” kaže Farron, “Trebamo zapamtiti Božje upozorenje u Ponovljenom zakonu 4,2, koje kaže: ‘Nemoj dodavati onome što ti zapovijedam i ne oduzimaj od toga’

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!