Trump objavio ‘Sretan rođendan Marijo’ sa slikom Gospe od Guadalupe

Donald Trump napisao je ‘Sretan rođendan Marijo’ u nedjelju, na dan kada Katolička crkva slavi Rođenje Blažene Djevice Marije. Objava na društvenim mrežama također je uključila sliku Gospe od Guadalupe.

Objava na društvenim mrežama dolazi u trenutku kada se predsjednik Trump nada pridobiti katoličke birače uoči izbora u studenom.

Dok se Trump suočavao s pomnim nadzorom zbog protivljenja saveznim ograničenjima pobačaja, rekavši da podupire “reproduktivna prava” i podupire obvezno osiguranje in vitro oplodnje koja uništava embrije, podržao je određena kršćanska pitanja kao što su “obiteljske vrijednosti”.

Trump je također kritizirao Kamalu Harris zbog njezina ispitivanja katoličkog sudačkog kandidata Briana Bueschera zbog njegovog članstva u Vitezovima Kolumba.

“Kao senatorica, žestoko je napala visokokvalificirane kandidate za suce samo zato što su bili članovi Kolumbovih vitezova, sugerirajući da ih je njihova katolička vjera diskvalificirala od služenja na saveznoj klupi”, rekao je Trump na događaju Turning Point USA u srpnju.

Protivljenje skupine homoseksualnom “braku” nazvala je “ekstremnim” stajalištem i dovela u pitanje Bueschera da je dio katoličke skupine koja se protivi pobačaju.

“Ne znam kako katolik može glasati za demokrate jer oni traže katolike, gotovo jednako kao i mene”, također je rekao Trump na događaju Turning Point. “Rekao bih da sam vas nadmašio, ponosan sam što mogu priznati, ali oni stvarno traže katolike.”

NAJNOVIJE!