Transrodne žene u Italiji zahvaljuju papi što je učinio da se osjećaju prihvaćeno

Transrodne žene koje žive u Italiji zahvaljuju papi Franji što se napokon mogu osjećati prihvaćeno. Poslale su m i poljubac.

Zapušteni gradić na plaži Torvaianica nalazi se oko 35 km južno od Vatikana. Ali za transrodne žene koje tamo žive činilo se svjetlosnim godinama daleko do približavanja Katoličkoj crkvi koje je započelo tijekom karantene zbog COVID-19 i dovelo do poziva na ručak s papom Franjom u nedjelju.

Claudia Victoria Salas (55) i Carla Segovia (46), obje Argentinke, bile su u grupi transrodnih osoba, među oko 1200 siromašnih i beskućnika, koji su prisustvovali ručku na crkveni Svjetski dan siromašnih, pišu Premier Christian News.

Na njezino iznenađenje, Salas, bivša seksualna radnica, našla se nasuprot papi, koji je također Argentinac, za glavnim stolom u dvorani, gdje papa zimi održava svoje opće audijencije.

“Mi transrodne osobe ovdje u Italiji osjećamo se malo više ljudima jer je činjenica da nas papa Franjo približava Crkvi prekrasna stvar”, rekla je 46-godišnja Carla Segovia ranije ovog tjedna na napuštenoj vjetrovitoj plaži Torvaianica.

“Zato što nam treba malo ljubavi”, rekla je.

Prošlog je tjedna Vatikanski doktrinarni ured izdao izjavu u kojoj se kaže da transrodne osobe mogu biti kumovi na rimokatoličkim krštenjima, svjedoci na vjerskim vjenčanjima i same se krstiti.

Zagovornici LGBT prava u crkvi pozdravili su ovaj potez dok su ga konzervativci osudili, optužujući papu Franju da vjernicima šalje zbunjujuće signale o seksualnom moralu.

“Ovo je fantastična prilika za sve nas transseksualce”, rekla je Segovia dok je ulazila u dvoranu. “Šaljem papi veliki poljubac”.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!