Transrodne osobe u Indoneziji hvale papu zbog pro-LGBT ‘poruke’

Nadbiskupija Jakarte sve više prihvaća transrodne osobe.

Papa Franjo posjetio je ovog tjedna nadbiskupiju u Jakarti, koja je posljednjih godina “prihvatila” i krstila osobe zbunjene svojim spolnim identitetom, iako se mnogi od njih nisu odrekli svog transrodnog načina života.

Tijekom svoje povijesne 12-dnevne turneje jugoistočnom Azijom, koja obuhvaća Indoneziju, Papuu Novu Gvineju, Istočni Timor i Singapur, Papa je pozvao na međureligijski dijalog i bavljenje pitanjima poput klimatskih promjena.

Indonezijski aktivisti za prava LGBT zajednice pohvalili su Papinu “uključivost”, a neki ga smatraju osobnim herojem zbog njegovih poruka tolerancije.

Jedan od njih, “Mami Yuli”, lider transrodne zajednice u Jakarti, rekao je da Papa šalje snažnu poruku prihvaćanja, što je od posebne važnosti u zemlji gdje je javno mišljenje snažno protiv homoseksualnosti i transrodnosti.

Prema izvještajima, Nadbiskupija Jakarte, pod vodstvom kardinala Ignatiusa Suharya, sve više prihvaća transrodne osobe, pozivajući se na Papinu izjavu iz 2013. godine: “Tko sam ja da sudim?”.

Unatoč krštenju desetaka osoba, mnogi od njih nastavljaju živjeti kao transrodni, što je u suprotnosti s kršćanskim učenjem koje osuđuje transgender ideologiju.

Katolička Crkva inače uči da je homoseksualna aktivnost smrtni grijeh, a transrodnost se smatra protivnom moralnom zakonu. Crkveni nauk poziva na pokajanje i odbacivanje tih praksi radi postizanja spasenja.

NAJNOVIJE!