Teroristi oteli dvojicu kršćana i ubili baptističkog pastora u Nigeriji

Teroristi su oteli dvojicu kršćana u petak, 25. kolovoza, u državi Kaduna u Nigeriji, samo dva dana nakon što su naoružani napadači, koje su izvori opisali kao teroriste, ubili baptističkog pastora u drugom dijelu iste države.

Teroristi su u petak navečer upali u većinski kršćansku zajednicu Wusasa, Zaria, i oteli dvojicu kršćana, braću Yusha’u Petera i Joshuu Petera, koji su bili članovi osoblja anglikanske bolnice St. Luke u Wusasi, te istaknuti članovi lokalne zajednice, izjavio je Isiyaku Ibrahim.

Prema Isiyaku Ibrahimu, braću su oteli “teroristi” oko 21 sat.

“Ovo se dogodilo nedugo nakon što su teroristi oteli i zarobili oca dviju žrtava”, rekao je Ibrahim u tekstualnoj poruci za portal Morning Star News.

Teroristi otimaju i ubijaju kršćane

Istaknuo je i da su teroristi često ciljali njihovo područje, izvodeći napade i otmice nad njihovim ljudima. Nedavno su, nažalost, ubili dvoje kršćana u njihovoj zajednici u sličnim napadima.

Braća Yusha’u i Joshua bila su prisiljena pobjeći u Zariju iz Ikare u državi Kaduna nakon što im je otet otac, stoji u lokalnim izvješćima.

Otmice su uslijedile nakon što je Jeremiah Mayau, 61-godišnji pastor baptističke crkve Tawaliu u misiji Ungwan, Kujama u okrugu Chikun, ubijen vatrenim oružjem 23. kolovoza.

Matthew Audu, stanovnik tog područja, izvijestio je da su teroristi napali i ubili Jeremiah Mayaua dok je radio na svojoj farmi.

Velečasni Joseph John Hayab, predsjednik Kršćanske udruge Nigerije (CAN) u državi Kaduna, također je klasificirao napadače kao teroriste.

Nigerija je prva u svijetu po broju kršćana ubijenih zbog svoje vjere u 2022. godini, s ukupno 5014 žrtava, prema izvješću organizacije Open Doors za 2023. Svjetsku listu progonjenih kršćana.

Također je vodeća zemlja po broju otetih kršćana (4726), onih koji su seksualno zlostavljani, prisilno vjenčani ili fizički i psihički zlostavljani, te se u njoj bilježi najviše napada na domove i poslovne objekte temeljem vjerske diskriminacije.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!