Žena slučajno pronašla masovnu grobnicu s ostacima 150 beba, iza svega se krije jeziva tajna

Više od 300 tijela, među kojima su i stotine djece i beba, pronađeno je u masovnoj grobnici u Oldhamu.

Točnije, 303 ljudska posmrtna ostatka pronađena su neobilježena na parceli na groblju Royton. Među njima je 145 identificirano kao mrtvorođenčad, 128 kao bebe i mala djeca, a 29 kao odrasle osobe.

Masovnu grobnicu otkrila je jedna žena dok je tražila grob svoje braće, inače blizanaca, koji su umrli 1962. godine.

Rekla je da se njezini roditelji nikada nisu mogli oprostiti od njih jer su umrli ubrzo nakon što su rođeni i da tijela nikada nisu dobili.

Vlasti vjeruju da ovo možda nije jedina masovna grobnica na groblju, jer je prije 1980-ih bila uobičajena praksa da se mrtvorođene bebe pokapaju bez dodatnih detalja o tome gdje su sahranjene.

Roditeljima te djece umjesto toga je rečeno da je njihovo dijete sahranjeno pokraj “dobre osobe” istog dana.

Tijela odraslih osoba, koja su otkrivena u grobnicama, vjerojatno pripadaju siromašnim osobama, čije obitelji nisu imale mogućnosti da ih sahrane.

Lokalne vijećnice Maggie Hurley i Jade Hughes rekle su da je vrlo okrutno što je roditeljima uskraćeno osnovno pravo da sahrane svoje bebe, pravo koje bi trebalo biti inherentno i neupitno.

“Ova situacija trebala bi potaknuti naš kolektivni osjećaj empatije. Ne možemo promijeniti ono što se dogodilo, ali možemo osigurati da bebe rođene dok spavaju budu imenovane, prepoznate i nikada zaboravljene”, rekle su one.

NAJNOVIJE!