NaslovnicaVijestiŽena pokušala utopiti djevojčicu (3) na bazenu jer je muslimanka?

Žena pokušala utopiti djevojčicu (3) na bazenu jer je muslimanka?

Žena iz Teksasa optužena je za pokušaj ubojstva i teške povrede nakon što je navodno pokušala utopiti trogodišnje dijete u bazenu u stambenom naselju, priopćila je policija.

Lokalni ogranak Vijeća za američko-islamske odnose priopćio je da dijete pripada obitelji iz Palestine te je pozvao nadležne vlasti da istraže incident jer je moguće da se radi o zločinu iz mržnje.

Policija je 19. svibnja zaprimila dojavu o tučnjavi dviju žena na bazenu apartmanskog naselja. Svjedoci su policiji rekli da je pijana Elizabeth Wolfe (42) pokušala utopiti djevojčicu te se svađala s djetetovom majkom, piše CNN.

Majka je policiji rekla da ju je Elizabeth pitala odakle je i jesu li djeca koja su se igrala u bazenu njezina. Vijeće navodi da je majka djeteta na bazenu nosila hidžab, odnosno islamsku maramu.

Prema policiji, Elizabeth je ženi počela govoriti da nije Amerikanka, a zatim je zgrabila njenog 6-godišnjeg sina. Nakon što se dječak uspio otrgnuti, zgrabila je trogodišnju djevojčicu i pokušala je utopiti. Na kraju je majka uspjela izvući kćer iz bazena, a dijete koje se nagutalo vode je nastavilo kašljati i iskašljavati vodu.

Majka djevojčice rekla je da su svi američki državljani i palestinskog porijekla.

Teksaški zastupnik Salman Bhojani rekao je da je šokiran i užasnut navodnim rasističkim i islamofobičnim incidentom.

“Nema mjesta mržnji u Eulessu ili bilo gdje u našoj državi”, kazao je te se zahvalio policiji na brzom uhićenju.

NAJNOVIJE!