Zatočio djevojku i četiri godine ju držao kao seksualnu robinju: Prijeti mu 25 godina zatvora

Ovih su dana procurili uznemirujući novi detalji medicinskih izvješća o patnji žene koju je zatočio monstrum silovatelj te držao zarobljenu četiri godine.

Njezin otmičar, Mateusz Jach (35) uhićen je 30. kolovoza te optužen za psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje, nakon što je žena stigla u bolnicu na liječenje zbog iščašenog ramena. A medicinska dokumentacija onoga što se dogodilo tijekom godina zatočeništva sugerira da je Jach nad njoj provodio – eksperimente.

U zatočeništvu rodila i bebu

Žena u svojim tridesetima, identificirana samo imenom Malgorzata, ispričala je kolegama pacijentima kako je više puta silovana i mučena dok je bila zaključana u pomoćnoj zgradi u selu Glogow, na zapadu Poljske.

Kada su je pregledali liječnici, otkrili su da joj je brutalno postupanje ostavilo toliko veliku štetu na licu da je izgubila sve zube i usne – dok je ostatak njezina tijela bio prekriven raznim ogrebotinama i ožiljcima.

Žena je i prije bila primljena u bolnicu tijekom godina koje je držana u zatočeništvu – čak je i rodila bebu, ali se previše bojala svoga otmičara tako da je odbijala progovoriti o svojoj agoniji.

Tek nakon što je prošlog tjedna stigla s unakaženim licem i iščašenim ramenom, počela se povjeravati drugim pacijentima, a liječnici su konačno upozorili vlasti te je pokrenuta istraga.

Bebu koju je rodila odmah su dali na posvajanje

Učinili su to očito protiv njezine volje. Nakon što je Margorzata konačno otkrila užasnu situaciju u kojoj se nalazi, Jach je uhićen i sada se nalazi u zatvoru Glogow dok traje istraga, piše Daily Mail.

“Dok je žena bila u bolnici, počela je razgovarati s drugom pacijenticom o tome što se dogodilo. Razgovarali su u povjerenju, no pacijentica je odlučila sve prenijeti liječnicima. Žena je u teškom fizičkom i psihičkom stanju”, otkrio je izvor, dodajući: “Žena sada nema usne zbog svega što joj je napravio. Lice joj je prekriveno modricama i ima samo otvorenu rupu, bez usana”.

U ponedjeljak je prebačena iz bolnice u Glogowu u specijalističku bolnicu. Navodno iako je tek u svojim tridesetima, zbog svog fizičkog stanja izgleda kao da je starija od 50 godina. Uz iščašeno rame i trudnoću – koja je rezultirala bebom 2021. – također je u drugim prilikama odvedena u bolnicu sa slomljenom rukom i nogom.

Na pitanje zašto bolnički dužnosnici nisu ranije digli uzbunu rekli su da je Malgorzota svaki put negirala bilo kakvo nasilje te je odbijala razgovarati sa socijalnom službom: “Svaki put smo s njom razgovarali o tome. I svaki put se zaklela da nema nikakvog nasilja”.

Par se navodno upoznao na aplikaciji za spojeve 2019. godine, započevši vezu, nakon čega ju je Jach odveo u napuštenu staju za životinje na farmi gdje je on živio sa svojim roditeljima.

Žrtva je bila podvrgnuta silovanjima, premlaćivanjima i polivana vodom kad god nije ispunila zahtjeve svog zlostavljača

Unatoč tome što se štala nalazila u mirnoj rezidencijalnoj ulici u Gaikiju nekoliko koraka udaljen od kuće Jachovih roditelja, njegov otac i majka tvrde da nikada nisu čuli nikakve vriskove, piše DNEVNIK.hr.

“Moja žena i ja stvarno nismo vidjeli nikakvu djevojku ovdje. Za nas je to šok. Nemoguće je. Nije moglo trajati godinama, možda nekoliko mjeseci, ali ne toliko jer bi se prije otkrilo”, rekao je njegov otac Josef.

Zlostavljaču sada prijeti do 25 godina zatvora u slučaju koji se uspoređuje s jednim od najozloglašenijih austrijskih kriminalaca, Josefom Fritzlom, koji je svoju kćer držao u zatočeništvu 24 godine.

NAJNOVIJE!