Zaposlenica crkve priznala da je ukrala 300.000 dolara iz župe za TikTok

Bivša zaposlenica katoličke župe u Alabami ovog je tjedna priznala krivnju za krađu stotina tisuća dolara iz svoje crkve kako bi poslala novac kreatorima sadržaja na TikToku.

Ured američkog državnog odvjetnika za Sjeverni okrug Alabame objavio je u utorak da je 35-godišnja Kristen Marie Battocletti optužena za pronevjeru sredstava sveučilišne župe sv. Franje Asiškog u Tuscaloosi i da je pristala priznati krivnju.

Battocletti je u utorak na sudu službeno priznala krivnju za optužbe, prema medijskim izvješćima.

Tužiteljstvo je reklo da je Battocletti bila uključena u shemu prijevare od travnja do listopada 2023. Ona je “ukrala približno 300.000 dolara od svetog Franje, koristeći sredstva za kupnju više od 220.000 dolara u TikTok kovanicama i za plaćanje osobnih troškova.”

TikTok “kovanice” su “virtualne stavke koje korisnici mogu kupiti” kako bi “aktivirali ili pristupili drugim virtualnim artiklima ili uslugama”.

Battocletti je koristila TikTok kovanice za slanje virtualnih darova kreatorima TikTok sadržaja, priopćilo je američko tužilaštvo.

Bivšoj djelatnici župe prijeti 20 godina zatvora, tri godine puštanja na slobodu pod nadzorom i novčana kazna od 250.000 dolara, tvrdi tužitelj.

Ovo nije jedina krađa crkvenih sredstava koju su vlasti procesuirale posljednjih dana. Ranije ovog mjeseca svećenik u Missouriju priznao je krivicu za krađu 300.000 dolara iz crkve u kojoj je bio svećenik gotovo desetljeće.

NAJNOVIJE!