Zaklada Levi Strauss donira milijune za financiranje pobačaja

Zaklada Levi Strauss, koju u potpunosti financira istoimena korporacija za proizvodnju odjeće, donirala je milijune neprofitnim organizacijama koje olakšavaju ili promoviraju pobačaje, pokazuju porezni obrasci i izjave za javnost.

Filantropski ogranak Levi Straussa odobrio je preko 4 milijuna dolara donacija skupinama kao što su Abortion Care Network i International Planned Parenthood Federation između prosinca 2021. i prosinca 2023., prema poreznim prijavama i dobrotvornim dokumentima.

Sredstva koja je Zaklada Levi Strauss donirala organizacijama koje se zalažu za pobačaj došla su iz korporativne blagajne Levi Strauss & Co., jedne od najvećih tvrtki za proizvodnju odjeće u Sjedinjenim Državama.

Sto posto doprinosa Zakladi Levi Strauss između 1. prosinca 2021. i 30. studenog 2022., ili 9,3 milijuna dolara, došlo je od Levi Straussa & Co., pokazuju porezni obrasci. Levi Strauss & Co. dosljedno je bio jedini financijer svoje dobrotvorne organizacije.

Pobačaj je grijeh: 10 razloga zašto je pogrešno usmrtiti nerođeno dijete

Zaklada Levi Strauss navodi “reproduktivnu pravdu” kao jedno od svoja četiri fokusna područja na svojoj web stranici.

Ista zaklada nastoji “unaprijediti prava i moć onih koji najviše doživljavaju reproduktivnu opresiju i suočavaju se s najvećim preprekama reproduktivnoj slobodi i pravdi”.

Ta prava obuhvaćaju osiguravanje “pristupa izravnim uslugama, uključujući pobačaj”, navodi se na web stranici zaklade.

Zaklada Levi Strauss isplatila je 2022. godine 650.000 dolara organizacijama koje pružaju, olakšavaju ili plaćaju pobačaje, prema poreznim obrascima.

Također je uložila velika sredstva u pro-abortus aktivizam.

NAJNOVIJE!