Više od 7000 ljudi pridružilo se Hodu za život u Londonu

Policija procjenjuje da je broj sudionika ovogodišnjeg Hoda za život u Velikoj Britaniji bio 7000. Događaj je tijekom vikenda organiziran u znak podrške nerođenima.

Oni su u subotu promarširali do Parlamentarnog trga pod zastavom “Sloboda življenja”, unatoč tome što su ih aktivisti za pobačaj psovali sa strane.

Brojni pro-life govornici izašli su na pozornicu na trgu. Među njima je bila Isabel Vaughan-Spruce, koja je podijelila svoje iskustvo uhićenja jer se tiho molila u blizini klinike za pobačaje.

Nalog za zaštitu javnih prostora (PSPO) oko klinike za pobačaje u blizini koje se molila spriječio je pro-life aktivnosti u blizini, uključujući molitvu i nuđenje informacija i pomoći ženama koje traže alternativu pobačaju.

Vaughan-Spruce je kasnije proglašena nevinom, ali je potom drugi put uhićena jer se tiho molila unutar PSPO zone u blizini klinike za pobačaje i još uvijek čeka hoće li biti službeno optužena.

Rekla je okupljenima na Parlamentarnom trgu: “Kada sam drugi put uhićena, rečeno mi je da su moje molitve uvreda. Reći ću vam što je uvredljivo: da naša zemlja ima najveće brojke pobačaja ikada, njih 100.000 godišnje, a jedini odgovor koji vidimo da se događa u našoj vladi je pritisak na one koji mirno nude alternative trudnicama.”

Lois McClatchie-Miller iz Alliance Defending Freedom rekla je da je mantra “moje tijelo, moj izbor” “dovela do manje odgovornosti muškaraca, dopuštajući muškarcima da slegnu ramenima i kažu ‘tvoje tijelo, tvoj izbor, tvoj problem’.”

Scott Klusendorf, predsjednik The Life Training Institute, ohrabrio je pro-lifere “da imaju samopouzdanja da uvjerljivo iznesu svoj slučaj”.

Hod za život su podržali kršćanski čelnici, uključujući katoličke biskupe Johna Sherringtona, Richarda Motha i Johna Keenana, te đakona Slobodne crkve Engleske, oca Calvina Robinsona.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!