NaslovnicaVijestiViktor Orbán želi Europu koja brani kršćanske vrijednosti i zato ga ne...

Viktor Orbán želi Europu koja brani kršćanske vrijednosti i zato ga ne vole

Kako je Mađarska 1. srpnja preuzela rotirajuće predsjedanje Europskom unijom, premijer Viktor Orbán najavio je novu viziju za Europu.

Orbán je kritizirao trenutni smjer EU, izjavivši: “Ono što Europljani žele su tri stvari: mir, red i razvoj,” ali tvrdi da dobivaju “rat, migraciju i stagnaciju” iz Bruxellesa.

Govoreći na prosvjedu za mir u Mađarskoj, Orbán je zagovarao povratak Donalda Trumpa na mjesto predsjednika SAD-a kako bi osigurao svjetski mir.

Svoju mirovnu misiju u Rusiji opisao je kao ispunjenje svoje “kršćanske dužnosti” i kritizirao zapadne vrijednosti, izjednačivši ih s “LGBTQ, migracijom i ratom.”

Orbánovi napori za mir u Ukrajini, Rusiji i Kini razljutili su čelnike EU. Die Welt je prenio njegovu izjavu: “Kina ima mirovni plan, Amerika ima ratnu politiku, a Europa… jednostavno kopira američku poziciju.”

Profesor Jeffrey Sachs sa Sveučilišta Columbia nazvao je Orbánovu mirovnu misiju “zrakom svjetlosti.”

Euronews je istaknuo nezadovoljstvo EU zbog Orbánove neovisne diplomacije, s pozivima da se skrate mandati Mađarske kao predsjedavajuće zemlje u EU.

Daniel Hegedüs iz Njemačkog Marshall fonda sugerirao je da Orbánovi potezi ismijavaju EU, potkopavajući njezinu vjerodostojnost u vanjskoj politici. Orbán je kritizirao politike EU kao “birokratske gluposti.”

Orban poziva Srednju Europu na ujedinjenje: Sačuvajmo kršćanske korijene!
Foto: Wikipedia/Pixabay

Orban je pokrenuo blok “Domoljubi za Europu”

Uoči mađarskog predsjedanja EU, Orbán je pokrenuo blok “Domoljubi za Europu” kako bi izazvao briselsku elitu.

Naglasio je potrebu da se “zaustavi ilegalna migracija, zagovara tradicionalna obitelj” i “brani nacionalni suverenitet” vidjevši ovaj trenutak kao prekretnicu za europsku politiku.

Orbánova stranka Fidesz objavila je da blok Domoljubi za Europu sada ima 84 člana iz 12 zemalja EU.

Ovaj potez izazvao je koaliciju lijevih i zelenih stranaka da formiraju “vatreni zid” protiv njegovih politika.

EU je blokirala milijarde sredstava Mađarskoj zbog njezinog odbijanja da ukine “anti-LGBT” zakone i stava o migraciji.

Unatoč tome, Orbánova vlada nastavlja odolijevati pritiscima EU, naglašavajući obiteljske vrijednosti i nacionalni suverenitet.

Orbánova mirovna misija suprotstavlja se liberalno-globalističkoj podršci produženju rata u Ukrajini, odražavajući njegovu viziju “kršćanske demokracije” nasuprot protivljenju EU.

Što mislite o Orbánovoj politici zaštite kršćanske Europe? Ostavite nam ispod komentar!

NAJNOVIJE!