Užas u Engleskoj: Mladić (17) nožem ubio dvoje djece, šestero ih je kritično zbog ozljeda

Dvoje djece je ubijeno, a devetero je ozlijeđeno u napadu nožem u Southportu kod Liverpoola. 17-godišnjak s nožem je uhićen. Ranjeno je i dvoje odraslih koji su u kritičnom stanju, kao i šestero od devetero ranjene djece.

Dojavu o napadu nožem policija je primila jučer oko 11:50 po lokalnom vremenu (12:50 po hrvatskom vremenu). Policija je također priopćila da ne postoji šira prijetnja za javnost, te da napad nije povezan s terorizmom.

Svjedoci kažu da su napadnute djevojčice. Napad se dogodio za vrijeme dječje radionice koja je uključivala ples i jogu.

“Naoružani policajci uhitili su muškarca i zaplijenili nož. Muškarac je odveden u policijsku stanicu”, priopćila je policija.

Policija je također priopćila da ne postoji šira prijetnja za javnost, no poručili su građanima da u ovim trenucima izbjegavaju područje na kojem se dogodio napad.

Šestero djece kritično

Neke žrtve su također prevezene u Sveučilišnu bolnicu Aintree i bolnicu Southport i Formby.

Hitna služba poslala je 13 vozila hitne pomoći.

U ranijem priopćenju NWAS-a na društvenim mrežama stalalo je: “Prisustvujemo velikom incidentu na Hart Streetu u Southportu nakon dojava o više uboda nožem te smo poslali više timova. Procjenjujemo situaciju i surađujemo s hitnim službama.”

Žena koja živi nekoliko minuta od incidenta na Hart Streetu rekla je za Liverpool Echo da je oko 12:20 po lokalnom vremenu čula sirene i helikopter koji je kružio.

“Tada su počele stizati poruke u lokalnim WhatsApp grupama, govoreći ‘zatvorite prozore, zaključajte vrata’, rekli su nam da muškarac trči uokolo i bode ljude,” dodala je.

“Svi smo apsolutno prestravljeni, paničarimo i bolesni smo od brige – svi pokušavaju doći do bilo koga koga poznaju u tom području. Ne mogu vjerovati da se ovo može dogoditi u ponedjeljak u vrijeme ručka”, kazala je.

NAJNOVIJE AŽURIRANJE: Djevojčica preminula od posljedica napada nožem 

Britanski mediji potvrdili su da je još jedna djevojčica preminula nakon napada nožem na sjeveroistoku Engleske u ponedjeljak popodne. Broj žrtava 17-godišnjeg mladića koji je uhićen sada se popeo na tri, piše Daily Mail.

Djevojčica preminula od posljedica napada nožem 
Snimka zaslona: Facebook

Policija je potvrdila da se još petero djece koji imaju između 6 i 11 godina nalazi u bolnici u kritičnom stanju. Osim toga u napadu su ozlijeđeni i dvoje odraslih koji su pokušavali zaštiti djevojčice tijekom sata plesa.

NAJNOVIJE!