Umrla najstarija žena na svijetu: Ovo su Marijine (117) posljednje riječi

Maria Branyas Morera žena je kojoj se svijet divio zbog njezinih nevjerojatnih 117 godina. Umrla je prije dva dana.

Rođena 1907. godine, Maria je do neki dan nosila titulu najstarije žene na svijetu. Suprug, s kojim je imala dvoje djece, preminuo je u 72. godini, a jedan od dvojice sinova u 86. godini. Preživjela je oba svjetska rata, razne pandemije i sve što se svijetu događalo u prošlom stoljeću, uključujući i epidemiju korona virusa.

Njezina se obitelj prije dva dana oglasila na društvenim mrežama kako bi objavila tužnu vijest o smrti ove nevjerojatne bake:

“Napustila nas je Maria Branyas. Umrla je kako je htjela: u snu, mirno i bez boli. Uvijek ćemo je pamtiti po savjetima i dobroti koju je davala svima”, napisali su, a prenosi DailyMail.

Posljednje dvije godine živjela je u staračkom domu u španjolskom Olotu, gdje je u ožujku ove godine proslavila svoj 117. rođendan.

Liječnici nisu imali previše posla s Mariom, jer je njezino zdravlje bilo sasvim u redu. No nekoliko dana ranije rekla je da se osjeća slabo.

“Moje vrijeme se bliži. Ne plačite, ne volim suze. I što je najvažnije, ne tugujte za mnom. Gdje god da odem, bit ću sretna”, napisali su na obiteljskom profilu njezine riječi koje je željela uputiti svojim pratiteljima.

Sada, nakon njezine smrti, najstarija osoba na svijetu je 116-godišnja Tomiko Itooka iz Japana.

NAJNOVIJE!