Ukrajina napala teritorij Rusije američkim raketama, Kremlj upozorava na fatalne posljedice

Ukrajinske trupe upotrijebile su rakete HIMARS koje su dobili od SAD-a kako bi uništile napredni sustav protuzračne obrane unutar ruskog teritorija.

To je objavio Daily Telegraph, koji navodi da je, prema izvješćima, pogođen sustav protuzračne obrane u ruskom gradu Belgorodu koji je bio opremljen raketama zemlja-zrak S-300 ili S-400.

“Prekrasno je gorio. Radi se o ruskom S-300, na ruskom teritoriju. I to unutar prvih par dana nakon dopuštenja da koristimo oružje koje je poslao Zapad na neprijateljskom teritoriju”, objavila je na Facebooku ministrica ukrajinske vlade Irina Vereščuk i priložila navodnu sliku napada.

Britanski list navodi da je Kremlj upozorio Washington da će SAD doživjeti “fatalne posljedice” zbog podrške Kijevu u izvođenju napada preko ukrajinsko-ruske granice.

“Želio bih upozoriti američke čelnike da bi pogrešne procjene mogle imati kobne posljedice. Oni, iz meni nepoznatih razloga, podcjenjuju ozbiljnost našeg odgovora na takav potez”, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

Molimo Boga da donese mir u ove zaraćene zemlje.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!