Učenik (17) na smrt pretukao profesoricu zbog loše ocjene

Učenik iz Iowe koji je bejzbolskom palicom na smrt pretukao profesoricu španjolskog zbog loše ocjene osuđen je na doživotni zatvor.

Willard Miller (17) izjasnio se krivim za ubojstvo prvog stupnja u travnju za ubojstvo učiteljice Noheme Graber (55) u studenom 2021.

On i drugooptuženi Jeremy Goodale (18) napali su profesoricu dok je šetala parkom, javlja Sky News.

Tužitelji su rekli da su tinejdžeri, koji su tada imali 16 godina, ali su optuženi kao odrasli, bili ljuti na profesoricu zbog loše ocjene koju je dala Milleru.

Tijelo žrtve pronađeno je ispod cerade u Fairfieldu, Iowa. Sudac je rekao da su namjere i postupci optuženog zlokobni i zli.

Ispričao se obitelji žrtve

Miller se ispričao obitelji profesorice i zajednici zbog stresa koji je izazvao.

“Shvaćam veličinu svojih postupaka i znam da je bilo pogrešno… Prihvaćam odgovornost za to”, rekao je.

Neki od učiteljičinih rođaka također su okrivili Miller i Goodale za nedavnu smrt njezina supruga, koji je bolovao od raka, ali je odgodio liječenje zbog depresije zbog ubojstva.

Miller je isprva rekao da ne zna ništa o nestanku učiteljice, ali je kasnije rekao da je vidio druge ljude kako nose njezino tijelo u park.

Goodale je posvjedočio da su on i Miller planirali ubojstvo oko dva tjedna te da su obojica udarila žrtvu, a potom sakrila njezino tijelo. Rekao je da je Miller pokrenuo plan.

Miller je osuđen na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja nakon što je odslužio najmanje 35 godina iza rešetaka.

Goodaleu, koji je također priznao ubojstvo, bit će izrečena presuda u kolovozu.

NAJNOVIJE!