Turska blokirala Instagram, nitko ne zna zašto

Turska je blokirala pristup platformi društvenih medija Instagram, objavilo je danas tursko regulatorno tijelo za informacijsku tehnologiju, ne navodeći razlog niti koliko će dugo trajati zabrana.

Ta je odluka objavljena na web stranici Turske regulatorne agencije za informatičku tehnologiju.

Zabrana je uslijedila nakon što je turski dužnosnik telekomunikacija Faretin Altun kritizirao Instagram zbog blokiranja objava u kojima se izražava sućut zbog ubojstva političkog čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha, izvijestio je Reuters.

Altun, koji je šef komunikacija turskog predsjedništva, napisao je na platformi X da se radi o očitoj cenzuri jer Instagram nije naveo da je došlo do kršenja pravila objave na toj platformi kada je blokirao objave u kojima se izražava sućut zbog ubojstva. od Hanije.

Politički čelnik Hamasa Ismail Haniyeh ubijen je u iranskom glavnom gradu Teheranu eksplozivnom napravom koja je bila skrivena tjednima ranije, objavio je CNN.

Iranska vlada i Hamas krive Izrael za Haniyehovo ubojstvo.

Izrael nije ni potvrdio ni demantirao svoju umiješanost.

Izraelski dužnosnici obavijestili su američke dužnosnike o operaciji tek nakon atentata, rekao je izvor.

Iranski državni mediji i Hamas ranije su sugerirali da je Haniyeh ubijena raketom ispaljenom izvan zgrade.

Zbog Hanijevog ubojstva Iran je Izraelu zaprijetio osvetom, što je potaknulo zabrinutost oko eskalacije sukoba na Bliskom istoku, javlja Reuters.

NAJNOVIJE!