Trumpova kampanja pokrenula koaliciju “Katolici za Trumpa”

Kampanja bivšeg predsjednika Donalda Trumpa 4. rujna pokrenula je koaliciju “Katolici za Trumpa” koja naglašava obranu vjerske slobode, tradicionalnih vrijednosti i svetosti ljudskog života kao prioritete programa republikanskog kandidata.

Koalicija, koja namjerava prikupiti potporu katolika, nastoji pokazati kontrast između Trumpa i njegove protivnice Kamale Harris u ključnim pitanjima koja su važna katolicima.

Prema izjavi o misiji koalicije, “Katolici za Trumpa” obvezuju se “na zaštitu vitalnih načela vjerske slobode i svetosti života za koja se predsjednik Donald J. Trump gorljivo zalagao”.

“Pod vodstvom predsjednika Trumpa, naša je nacija svjedočila neviđenoj podršci vjerskim slobodama, sa značajnim pobjedama u zemlji i svijetu”, stoji u priopćenju misije.

U izjavi o misiji dodaje se da je Trump “nepokolebljivo stajao u obrani tradicionalnih vrijednosti i svetosti ljudskog života” i da koalicija “stoji uz predsjednika Trumpa kako bi nastavila graditi naciju u kojoj su zaštićena prava svakog pojedinca da slobodno prakticira svoju vjeru”.

Matt Schlapp, predsjednik Američke konzervativne unije, i njegova supruga Mercedes Schlapp, koja je služila u Trumpovoj administraciji, rekli su u zajedničkoj izjavi da će Trump “nastaviti braniti naše vjerske slobode i naše vrijednosti sadržane u vjeri i obitelji”.

“Gledali smo kako Kamala Harris napada katoličke kandidate predsjednika Trumpa za suce koji su se morali suočiti s njezinim neprijateljskim i nepravednim pitanjima dok je bila članica senatskog odbora za pravosuđe”, stoji u priopćenju.

Matt i Mercedes Schlapp, koji su oboje katolici, također su bili uključeni u koaliciju “Katolici za Trumpa 2020.”.

Trump je nominirao tri od šest sudaca Vrhovnog suda koji su poništili presudu Roe vs. Wade, koja je sprječavala države da nametnu ograničenja na pobačaj gotovo 50 godina. Nakon odluke Vrhovnog suda, dvadesetak država nametnulo je ograničenja pobačaja. Nasuprot tome, Harris je vodila kampanju za kodifikaciju standarda pobačaja koji su se prethodno držali u slučaju Roe vs. Wade, a koji bi nadjačali pro-life zakone u više od 20 država.

Prošlog tjedna Trump je najavio da će glasati protiv predloženog ustavnog amandmana na Floridi koji bi uvrstio pravo na pobačaj u ustav države. Harris je također pokrenula koaliciju “Katolici za Harris-Walz” kako bi prikupila potporu katolika.

NAJNOVIJE!