Trump tvrdi da bi pobijedio na izborima s ‘Isusom kao brojačem glasova’

Donald Trump tvrdi da bi mu Isus pomogao da pobijedi na izborima u Kaliforniji ako bi “sišao dolje i bio brojač glasova”.

U intervjuu s Philom McGrawom, poznatijim kao ‘Dr. Phil’, bivši je predsjednik kritizirao kalifornijski opsežni sustav glasovanja poštom kao dvoličan i inzistirao na tome da bi pobijedio u državi da nije bilo navodne prijevare glasača – tvrdnje za koju nije iznio nikakve dokaze.

Rekao je: “Jamčim vam, da je Isus sišao i bio brojač glasova, ja bih osvojio Kaliforniju… drugim riječima, da smo imali pošten brojač glasova, ja bih pobijedio. Snalazim se odlično s Hispanoamerikancima”.

Nijedan republikanski predsjednički kandidat nije osvojio Kaliforniju od Georgea HW Busha 1988. Trump je izgubio tu saveznu državu značajnom razlikom i 2016. i 2020.

Kampanja Kamale Harris objavila je izjavu u kojoj optužuje Trumpa da je dosegao “razinu zablude koju je čak i dr. Philu teško dijagnosticirati”.

Kršćani neće morati ponovno glasati?

Na drugom mjestu u intervjuu, republikanski je kandidat bio pritisnut svojom tvrdnjom da kršćani “neće morati ponovno glasati” u budućnosti, sve dok glasuju na izborima 2024. godine.

Trump je inzistirao da ne implicira da će poremetiti izborni proces. “To ne znači da nećemo imati izbore. Ali ovaj put morate glasati”, rekao je.

McGraw se nadovezao, pitajući: “Znači, niste mislili ‘glasajte me već jednom jer nikad neću otići’?”

Trump je odgovorio: “Naravno da sam na to mislio”.

U govoru na Turning Point Action Believers Summitu u srpnju, rekao je prisutnim kršćanima: “nećete morati ponovno glasati, moji lijepi kršćani. Volim vas… za četiri godine, nećete morati glasovati opet; sredit ćemo to tako dobro da nećete morati glasati.”

McGraw je također iznio Trumpovu prethodnu tvrdnju iz prosinca da će “samo” biti “diktator” “prvog dana” drugog predsjedničkog mandata. Trump je odgovorio rekavši da je izjava izvučena iz konteksta.

“To je rečeno uz smijeh”, rekao je. “Publika se smijala, svi smo se smijali. Ali oni uzmu i presjeku. To su vrlo nepošteni ljudi s kojima imamo posla”.

NAJNOVIJE!