Trump pozvao glasače: “Kršćani, glasajte ovaj put, za četiri godine me briga”

Donald Trump, bivši američki predsjednik, i Joe Biden, sadašnji predsjednik, suočit će se ovog tjedna u Atlanti u prvoj debati republikanskih i demokratskih kandidata uoči izbora u studenom. Debata će se održati u četvrtak navečer i prenositi na CNN-u.

Prije ove debate, Trump je održao dva važna skupa. Prvi je bio u Washingtonu, gdje se obratio kršćanskim konzervativcima okupljenima na događaju koji je organizirala Koalicija vjere i slobode. Trump je pozvao vjernike da izađu na izbore i glasuju za njega. Naglasio je važnost glasa kršćana, rekavši da mogu značajno utjecati na ishod izbora ako glasaju.

“Kršćani idu u crkvu, ali ne glasaju baš puno. Znate koliku moć imate kada izađete na izbore. Morate izaći i glasati. Samo ovaj put. Za četiri godine ne morate glasati, OK? Za četiri godine ne morate glasati, nije me briga”, rekao je Trump okupljenima.

Trump se dotaknuo teme pobačaja

Tijekom skupa, Trump se kratko dotaknuo osjetljive teme pobačaja. Ponavljajući svoj stav da svaka savezna država treba samostalno odlučiti o zabrani pobačaja, Trump je upozorio da republikanci riskiraju izborni poraz ako zauzmu previše oštar stav o ovom pitanju. Podsjetio je na loše rezultate stranke na izborima za Kongres 2022., koje pripisuje odluci Vrhovnog suda o ukidanju ustavne zaštite za pobačaj.

Trump je izjavio da bi trebali postojati izuzeci za pobačaj, poput slučajeva silovanja i incesta, te da bi trebalo postupati s empatijom. Unatoč tome, njegovi komentari naišli su na mješovite reakcije među kršćanskim konzervativcima, no osvojio je pljesak za prijedloge poput reforme Ministarstva obrazovanja.

U Philadelphiji, Trump se obratio potencijalnim crnim glasačima, obećavajući uvođenje reda u grad i povećanje sredstava za policiju. Optužio je Bidena za laganje o statistikama kriminala, tvrdeći da će pod njegovom administracijom vratiti zakon i red na ulice.

Trump je također posjetio trgovinu brze hrane u Philadelphiji, gdje je svojim pristašama otkrio da već zna koga planira nominirati za potpredsjedničkog kandidata i da će ta osoba vjerojatno prisustvovati njegovoj TV debati s Bidenom.

NAJNOVIJE!