Trogodišnji blizanci pronađeni bez svijesti zbog droge: Majka odmah uhićena

Justice James (22), majka trogodišnjih blizanaca Josiaha i Jestine, optužena je za ubojstvo i zlostavljanje djece, nakon što su djeca umrla zbog prekomjerne izloženosti drogi fentanil!

Kako prenosi Daily Mail, djeca su pronađena bez svijesti 11. srpnja u domu u Canoga Parku u Kaliforniji. Nisu reagirali i bili su bez svijesti kada su bolničari stigli u stan u kojem je bila majka sa svojim dečkom i svojom obitelji.

Blizanci su prebačeni u obližnju bolnicu, ali bilo je prekasno. Josiah je umro kasnije te večeri, a Jestine dva dana kasnije.

Zamjenik okružnog tužitelja Jonathan Hatami rekao je da je ovo prvi put na području Los Angelesa da su roditelji optuženi za smrt povezanu s predoziranjem fentanilom.

Upotreba ove supastance je u porastu, što je uznemirujući trend posljednjih godina u SAD-u. Zbog istrage, koja još nije dovršena, tužitelj nije želio iznositi više detalja o tome kako su blizanci bili izloženi drogi.

– Imali smo još četiri slična slučaja u posljednjih šest mjeseci u Los Angelesu. Djeca su nešto najvrjednije što imamo. Ne kupuju fentanil, ne puše ga. Odrasli rade sve, ali nevina djeca plaćaju najveću cijenu. To je neprihvatljivo – rekao je Hatami.

Majka blizanaca, Justice James, pojavila se na sudu u utorak i djelovala je izbezumljeno. U publici je bilo još nekoliko članova njezine obitelji. Zadržana je u pritvoru nakon što joj je određena jamčevina od četiri milijuna dolara.

Odvjetnik će joj biti dodijeljen na sljedećem pojavljivanju pred sudom zakazanom za 31. srpnja. Članovi obitelji tvrde da je ona brižna majka i da svojoj djeci ne bi učinila ništa nažao. Blizanci su nedavno proslavili treći rođendan.

– Ovo je stvarno teško za obitelj. Želimo da svi budu svjesni opasnosti fentanila – rekla je baka Regina Holmes.

NAJNOVIJE!