Svećenik blagoslovio istospolne ‘supružnike’: Kaže da to dopušta Fiducia Supplicans

Svećenik u Chicagu prošlog je mjeseca blagoslovio istospolni par, rekavši da je vatikanski nedavni dokument Fiducia Supplicans odobrio takve blagoslove.

Joseph Williams, svećenik župe St. Vincent de Paul u blizini centra Chicaga, viđen je u videu od 22. travnja, koji je na Instagramu podijelila Kelli Knight, bivša metodistička svećenica i samoproglašena organizatorica “queer” zajednice.

U videu se vlč. Williams vidi u župi s Kelli i Myah Knight. Kelli je napisala u objavi da se Myah uvijek željela vjenčati u kapelici svoje majke, pa ju je iznenadila blagoslovom njihovog braka. Župa je povezana s katoličkim sveučilištem DePaul u Chicagu.

U videu (odmah u nastavku nakon početne slike crkve) se može vidjeti kako vlč. Williams pita par: “Kelli i Myah, obvezujete li se ponovno voljeti jedno drugo kao sveti supružnici i zauvijek živjeti u miru i skladu?” Dvije žene odgovaraju: “Da.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kelli Knight (@citygrrl76)

Svećenik je rekao ženama da razmijene prstenje u znak njihove vjernosti i predanosti.

Ni svećenik ni Nadbiskupija Chicaga nisu odmah odgovorili na zahtjev CNA za komentar u petak ujutro. Svećenik je za OSV News rekao da je njegovo razumijevanje Fiducia Supplicans da “istospolni parovi mogu biti blagoslovljeni sve dok ne odražavaju bračnu situaciju … sve dok je jasno da to nije brak.”

Navodno je rekao Kelli Knight kada se prvi put raspitala o blagoslovu: “Molim vas da shvatite da ovo ni na koji način nije brak, vjenčanje, ništa slično. Ovo je jednostavno blagoslov osoba.”

Fiducia Supplicans izazvala je globalne kontroverze otkako je prvi put objavljena prošlog prosinca. Vatikan je u to vrijeme odredio da katolički svećenici mogu blagoslivljati istospolne parove kao izraz pastoralne bliskosti – bez odobravanja njihovih seksualnih odnosa.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!