Britanski kršćanin proglašen krivim jer se molio u blizini klinike za pobačaje

Veteran britanske vojske, koji je služio u Afganistanu, jučer je proglašen krivim jer se tiho molio u blizini klinike za pobačaje u Engleskoj.

Adam Smith-Connor prekršio je nalog za zaštitu javnih prostora ovim postupkom, prema presudi Prekršajnog suda u gradu Pooleu. Sud je Smith-Connora uvjetno otpustio, što znači da će biti osuđen samo ako bude proglašen krivim za buduća kaznena djela u sljedeće dvije godine.

“Danas je sud odlučio da određene misli – tihe misli – mogu biti nezakonite u Ujedinjenom Kraljevstvu”, rekao je Smith-Connor nakon sudske presude. “To ne može biti točno. Sve što sam radio jest da sam se molio Bogu, u privatnosti vlastitog uma, a ipak sam osuđen kao kriminalac.”

Sud je proglasio Smith-Connora krivim za čin “neodobravanja pobačaja”

Smith-Connor pred klinikom je samo razmišljao o svom sinu, koji je pobačen prije dosta godina.

Smith-Connor je lagano pognuo glavu i sklopio ruke u molitvi u tampon zoni u blizini ustanove za pobačaje u Orphir Roadu, Bournemouth u studenom 2022. Tijekom sukoba s policajcima koji je snimio, upitali su ga: “Kakva je priroda vaše molitve?”

Tampon zona je prethodno bila legalizirana prema Naredbi o zaštiti javnih prostora koja se provodi na ulicama u blizini klinike za pobačaje. Namjera tampon zone bila je zaustaviti izražavanje pro-life uvjerenja u blizini ustanove, uključujući nuđenje pomoći ili molitve ženama u kriznim trudnoćama, navodi se u izjavi za tisak ADF Internationala.

Odvjetnici tvrde da Smith-Connorove molitvene misli, uvjerenja i mišljenja nisu bili zločin, pogotovo dok je mirno i tiho stajao na javnoj ulici. Stajao je iza drveta, ni s kim nije razgovarao i bio je leđima okrenut objektu.

Sud je također naložio ocu dvoje djece da plati troškove kaznenog progona u iznosu od 9000 funti.

Smith-Connor osvrnuo se na sudsku presudu koju je donio sud koji predstavlja zemlju za koju se borio kao vojnik.

“Služio sam 20 godina u vojnim rezervama, uključujući i turneju u Afganistanu, kako bih zaštitio temeljne slobode na kojima je izgrađena ova zemlja”, rekao je. “Nastavljam taj duh služenja kao zdravstveni djelatnik i crkveni volonter. Jako me muči vidjeti naše slobode narušene do te mjere da se misaoni zločini sada procesuiraju u Ujedinjenom Kraljevstvu.”

Nakon presude, Jeremiah Igunnubole, pravni savjetnik za ADF UK, nazvao je rezultat “pravnom prekretnicom golemih razmjera”.

“Čovjek je danas osuđen zbog sadržaja njegovih misli – njegovih molitava Bogu – na javnim ulicama Engleske”, rekao je Igunnubole. ADF International će pažljivo promotriti presudu i razmotriti mogućnosti žalbe. “Ljudska prava su za sve ljude – bez obzira na njihov stav o pobačaju”, rekao je Igunnubole.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!