Snažno nevrijeme pogodilo Austriju: Grad se pretvorio u rijeku

Snažno nevrijeme pogodilo je dijelove Austrije u subotu poslijepodne, uzrokujući ozbiljne poplave i odrone. Ogromne količine kiše nosile su automobile poput šibica, prema riječima svjedoka.

U općini Deutschfeistritz, sjeverno od Graza, rijeka je poplavila ulice, ostavljajući nekoliko ljudi zarobljenih u svojim vozilima. Hvala Bogu, nema izvještaja o žrtvama.

U centru grada Übelbacha, poplave su potpuno prekrile grad, a željezničke pruge su također poplavljene. Neki dijelovi grada dostupni su jedino čamcima.

Česti prekidi struje dodatno su otežali situaciju, a Crveni križ otvorio je centar za hitne slučajeve u lokalnoj školi, izvještava Kronen Zeitung. Jedna snimka iz grada jasno prikazuje zastrašujuću snagu vodene bujice.

Nekoliko automobila zaglavilo je između dvije zgrade, a njihovi vozači i putnici bili su prisiljeni popeti se na krovove. Stanovnici okolnih poplavljenih kuća mogli su ih samo promatrati, jer je struja bila previše jaka za pokušaj spašavanja.

Lokalni stožer civilne zaštite izdao je upozorenje, opisujući vremenske uvjete kao “opasne za život”. Stanovnicima se savjetuje da ne ulaze u podrume i da prate informacije hitnih službi za daljnje upute. Stupanj upozorenja podignut je i u Eggersdorfu, gdje se strahuje od novih poplava.

Oluja je pogodila i Graz, gdje je jaka tuča uzrokovala rušenje drveća na nekoliko mjesta. Vatrogasne sirene odjekivale su gradom cijelu večer.

Prognoze predviđaju nastavak nevremena u Austriji i u nedjelju, s mogućnošću obilnih kiša i u ponedjeljak.

Bože, Zaštitniče naš, molimo Te za sve one pogođene snažnim nevremenom u Austriji. Čuvaj ljude koji su zarobljeni u svojim domovima. Pruži snagu i hrabrost spasilačkim ekipama koje neumorno rade na pomoći ugroženima. Podari utjehu onima koji su u strahu i neizvjesnosti. Neka Tvoja milost i ljubav donesu mir i sigurnost svima pogođenima ovom nepogodom. U Isusovo ime, Amen.

1 KOMENTAR

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Slobodanka
4 mjeseci prije

U Austriji živi pola našeg sveta!Zabrinuti smo!Neka im Bog da sreću i zdravlje, da prebrode ovu katastrofu!

NAJNOVIJE!