NaslovnicaVijestiRavnateljica škole dobila otkaz jer je svoje dijete udarila po ruci

Ravnateljica škole dobila otkaz jer je svoje dijete udarila po ruci

Više od 102 tisuće funti dobila je ravnateljica osnovne škole u londonskoj četvrti Hackney kao kompenzaciju za nezakoniti otkaz. Morala je napustiti mjesto nakon što je uhvaćena kako udara svoje dijete po ruci.

Incident koji je doveo do njezina otkaza dogodio se u siječnju 2022. i od tada se njime bavio sud. Ravnateljica škole, sada 46-godišnja Shelly-Ann Malabver-Goulbourne, ostala je na poslu do večeri, a s njom su u uredu bili tada trogodišnji sin i jedanaestogodišnja kći.

Majka je upozorila sina da se ne igra s bocom u kojoj je bilo sredstvo za dezinfekciju ruku. Htjela je spriječiti ponavljanje situacije od ranije kada se dječak poprskao po očima.

No, sin nije poslušao majčine upute te se ponovno igrao s bocom. Malo ga je poprskao i po podu, što je njegova sestra odmah prijavila majci.

Prema navodima suda, majka je djetetu uzela bocu. No, dječak je okrenuo lice, nakon čega je majka htjela privući njegovu pažnju te ga je “lupnula” po nadlanici.

Učiteljica je prijavila ravnateljicu

Učiteljica zadužena za sigurnost školaraca vidjela je sve i optužila ravnateljicu da je naudila djetetu. Podnijela je i kaznenu prijavu pa je slučaj preuzela policija.

Učiteljica je tvrdila da je dječak plakao i da ga je ona sama morala smiriti.

“Majka je djetetu nanijela bol. Bila sam šokirana onim što se dogodilo. Smatrala sam to oblikom tjelesnog kažnjavanja”, tvrdila je učiteljica koja je prijavila slučaj tijekom ispitivanja.

Iako su istražitelji na kraju majčine postupke ocijenili “primjerenim roditeljskim ukorom”, fondacija koja vodi školu smijenila je ravnateljicu u svibnju 2022. zbog “teškog nedoličnog ponašanja”. Rečeno je da školski kodeks ponašanja izričito zabranjuje bilo kakvo fizičko kažnjavanje ili kontakt bilo koje vrste.

“Stoga, bilo da se radilo o tapšanju po ruci ili nečem drugom, bio je nepotreban fizički kontakt koji je predstavljao napad i stoga kršenje politike i pravnih smjernica”, tvrdi fondacija.

Smijenjena ravnateljica žalila se sudu koji je sada odlučio da je smjena bila neopravdana.

“Imali su dovoljno dokaza da je majka samo pokušavala spriječiti da njezino dijete bude povrijeđeno. Nije bilo naznaka da je počinila fizičko kažnjavanje ili napad”, naveo je sud.

Malabver-Goulbourne radila je u školi kao učiteljica od 2005. Godine 2017. promaknuta je u ravnateljicu.

NAJNOVIJE!