Ravnatelj katoličke škole poslao uznemirujuću poruku roditeljima: “Djeca su vam u opasnosti”

Ravnatelj katoličke škole u Njemačkoj je poslao poruku koja je uznemirila roditelje, a posebno je upozorio na kćeri koje su u opasnosti.

Naime, katolička ženska škola u Regensburgu (Bavarska) idilično je smještena uz park dvorca u kojem je bila rezidencija kneževske obitelji Thurn i Taxis, piše Fenix Magazin.

U pismu od 30. siječnja Hans Lindner, ravnatelj St. Marien Oberschule & Realschule napisao je kako bez obzira na doba dana, kćeri bi trebale pješačiti u školu u grupama i koristiti samo dobro osvijetljene ulice.

Pismo zvuči šokantno, ali prema riječima glasnogovornice policije Corinne Wildtier ravnatelj ima opravdan razlog za napisati ga.

“Katolička ženska škola je smještena nedaleko od Glavnog kolodvora u Regensburgu. Smatramo da su zelene površine u blizini glavnog kolodvora prioritetno područje zbog visoke razine kriminala”, rekla je glasnogovornica policije Wildtier.

Njemački mediji pišu kako se u blizini škole krajem siječnja dogodilo silovanje. Osumnjičena su dvojica Tunižana (20, 22) i u pritvoru. Ravnatelj škole Lindner piše da su “i Fürst-Anselm-Promenade i, ne manje važno, područje željezničkog kolodvora žarišta kriminala, čak i tijekom dana, unatoč povećanoj prisutnosti policije i sigurnosnih službi”.

‘To je bilo preventivno pismo’

Za “Mittelbayerische Zeitung” ravnatelj je objasnio da ne želi širiti paniku i da nije bilo incidenata s učenicama. “To je bilo čisto preventivno pismo”, rekao je. U 2023. godini slučajevi, između ostalog, seksualni prijestupi i tjelesne ozljede u Bahnhofsviertelu su se znatno povećali. Bild je pisao kako je među osumnjičenima očito mnogo Tunižana.

U 2023. godini, prema policijskim podacima, oni su najveći broj osumnjičenika koji nisu Nijemci. Protiv 25 Tunižana iz obližnjeg izbjegličkog centra trenutačno se vodi ubrzani postupak uglavnom zbog zločina u blizini željezničkog kolodvora.

Ta se ročišta održavaju kratko vrijeme nakon počinjenja kaznenog djela, a kazne ne mogu biti dulje od jedne godine.

NAJNOVIJE!