Putin odobrio ruske vize zapadnjacima koji žele pobjeći od ‘destruktivne neoliberalne ideologije’

Inicijativa koju je pokrenula ruska vlada nastoji namamiti konzervativne zapadnjake kojima je dosta “destruktivne neoliberalne ideologije” da se presele u naciju.

Predsjednik Vladimir Putin potpisao je 19. kolovoza Vizu zajedničkih vrijednosti (SVV) kako bi strancima koji traže “humanitarnu potporu” omogućio privremeni boravak u Rusiji.

Mjera ne zahtijeva od podnositelja zahtjeva poznavanje ruske povijesti ili sposobnost govorenja ruskog jezika.

Program, koji će početi primati kandidate u rujnu, dio je većeg napora “Doselite u Rusiju” koji se plasira zapadnjacima. Profil na X-u i web stranica dizajnirana za govornike engleskog jezika naizgled su dio marketinškog plana.

U priopćenju za javnost koje je izdala Ruska novinska agencija navodi se da će vlada uskoro objaviti popis zemalja koje “nameću nezdrave stavove svojim građanima”.

U narednim danima očekuje se odobravanje tromjesečnih viza za osobe iz navedenih zemalja.

Andrew Henderson, voditelj YouTube kanala Nomad Capitalist, pružio je analizu SVV-a, uključujući kako funkcionira te ekonomske i političke implikacije kojih bi osobe zainteresirane za dobivanje vize trebale biti svjesne.

SVV je naizgled dio većeg, anti-probuđenog pritiska ruske vlade pod Putinom, koji se nije sramio izraziti prezir prema onome što je nazvao “sotonskim” Zapadom.

U različitim razdobljima tijekom proteklih pet godina, Putin je osuđivao “zapadne globalističke elite” zbog prihvaćanja LGBT ideologije, uključujući dopuštanje homoseksualcima da posvajaju djecu i dopuštanje operacija “promjene spola”, koje su u Rusiji nezakonite.

LGBT propaganda trenutno je zabranjena u Rusiji, iako je pobačaj legalan do 12. tjedna trudnoće.

Rusija ima 146 milijuna stanovnika od kojih je više od 60 posto pravoslavaca i manje od 0,5 posto katolika i ostalih kršćana.

NAJNOVIJE!