Podignuta tužba protiv škole koja je dopustila “nebinarnoj” ženi da nadgleda tuširanje dječaka

Državna škola u Coloradu dopustila je “nebinarnoj” ženi da nadgleda tuširanje dječaka i prisilila učenicu da dijeli krevet s muškom osobom.

Tužba optužuje školu da nije pružila istinite informacije roditeljima o tome tko će nadzirati i dijeliti smještaj s njihovom djecom na školskim izletima, rekla je u izjavi zastupnička skupina Alliance Defending Freedom (ADF) u ime triju obitelji.

Politika koja je u središtu kontroverze nalaže da se učenicima omogući da dijele smještaj s drugim učenicima koji dijele rodni identitet, a ne prema njihovom biološkom spolu.

Službeno priopćenje škole navodi da će “djevojčice biti smještene zajedno na jednom katu, a dječaci zajedno na drugom katu.” Međutim, u tužbi se navodi da je škola redefinirala “djevojčicu” i “dječaka” kako bi se uskladio sa učenikovim rodnim identitetom.

Kate Anderson, viša savjetnica ADF-a i ravnateljica Centra za roditeljska prava, istaknula je važnost roditeljskih prava u usmjeravanju odgoja i obrazovanja njihove djece.

“Roditelji, a ne vlada, imaju pravo i dužnost usmjeravati odgoj i obrazovanje svoje djece, a to uključuje donošenje informiranih odluka o zaštiti privatnosti svog djeteta”, rekla je Anderson.

Na primjer, na putovanju u Philadelphiju i Washington, DC, 11-godišnja kći Joea i Serene Wailes neočekivano je bila prisiljena dijeliti krevet s dječakom koji se identificira kao djevojčica.

Obitelj Wailes nije bila unaprijed obaviještena o ovom dogovoru i škola je u više navrata odbijala njihove zahtjeve za drugačijim smještajem.

U drugom incidentu, 11-godišnji sin Breta i Susanne Roller otkrio je da je njegova srednjoškolska savjetnica, zadužena za nadgledanje tuširanja dječaka na kampiranju, bila “nebinarna” žena, suprotno prethodnim informacijama koje je dao okrug. Rollerovi također nisu dobili tu informaciju unaprijed, što se dogodilo tijekom prvog izbivanja njihovog sina od kuće.

U tužbi se tvrdi da škola nije uspjela osigurati smještaj za učenike koji se ne osjećaju udobno ili čija su vjerska uvjerenja povrijeđena politikama okruga.

Školski okrug je dodao da njegova politika nastoji smanjiti stigmu za transidentificirane i nebinarne učenike i osobe.

NAJNOVIJE!