Troipolgodišnji dječak kojeg je prošlog tjedna brutalno napao par pit bullova u Minnesoti vjerojatno neće preživjeti ozljede, kaže njegova shrvana obitelj.

Tragedija se dogodila kada su dječak Covil Allen i njegova majka Natasha Palacios Vega 19. srpnja posjetili kuću u Brooklyn Parku gdje su psi bili na prodaju, rekla je policija.

Iznenada je jedan od pasa napao Covila, a pridružio mu se i drugi koji je ugrizao dječaka i njegovu majku. Očajni prolaznici uzeli su sve raspoložive predmete kao oružje za borbu protiv životinja, piše NY Post.

“Bilo je odraslih u blizini koji su počeli braniti trogodišnjaka, koristeći čekiće i pijuke da otjeraju pse”, navodi se u izvješću.

Vlasti su požurile na mjesto događaja i odvezle Covila u bolnicu s teškim ozljedama, rekli su policajci. Nakon napada, dječakovi roditelji, Vega i otac Charles Allen, pripremaju sina da postane donor organa.

“Ovo će odati počast Covilovom životu i spasiti živote druge djece u nadi da niti jedan drugi roditelj neće morati proći kroz bol koju oni sada osjećaju”, rečeno je.

Vega je u međuvremenu prošla dvije operacije i trebat će dodatne operacije i presađivanje kože kako bi se oporavila, kažu prijatelji i obitelj.

Dva psa, Blue i Nissie, bili su “XL varijante” američkih nasilnika – mješavina američkih buldoga i pit bullova koji su “zabranjeni u Velikoj Britaniji”, rekao je policijski inspektor Elliott Faust.

Faust je primijetio da su napadi pasa “problem u našoj zajednici”.

“Ove godine imamo više potencijalno opasnih pasa nego prošle godine”, dodao je.

Optužbe su još u tijeku jer detektivi prikupljaju dokaze koje će u bliskoj budućnosti predati tužiteljima na razmatranje.

Ovo je drugi napad psa ovog tjedna u Brooklyn Parku. U utorak je napadnuta sedmogodišnja djevojčica, no hvala Bogu, samo je površinski ozlijeđena.

Policija je ubila psa kada je krenuo prema drugom dječaku.