Pastor iz Arkansasa, udomitelj 70 djece, optužen po 100 točaka za posjedovanje, gledanje i distribuciju dječje pornografije

James Vincent Henry, pastor u gradu Delightu u državi Arkansas, optužen je po 100 točaka za posjedovanje, gledanje i distribuciju materijala o seksualnom zlostavljanju djece.

Kako stoji na web stranici crkve, 43-godišnji pastor je 12 godina u braku sa suprugom Brittney. Par ima troje djece. Supruga je također navedena kao pastorica Crossroads Assembly of God.

Prije nego što je postao pastor Crossroads Assembly of God, Henry je služio kao pastor mladih u četiri različite crkve.

“Istraga Radne skupine za internetske zločine protiv djece (ICAC) državne policije Arkansasa (ASP) dovela je do uhićenja 15. listopada Jamesa Vincenta Henryja (43) iz Delighta po 100 točaka optužnice za zločine povezane s posjedovanjem i distribucijom materijala seksualnog zlostavljanja djece (CSAM)”, navodi ASP u izjavi. “Henry je pastor [jedne] crkve u Delightu.”

Državna policija Arkansasa (ASP) je izvijestila da su u srijedu, 25. rujna, “specijalni agenti s radnom skupinom ASP ICAC-a izvršili nalog za pretres u Delightu”. Agenti su zatim pregledali “digitalne dokaze” prije nego što su dobili nalog za uhićenje u ponedjeljak (14. listopada). Zamjenici šerifa okruga uhitili su Henryja drugoga dana.

Henry je trenutno u pritvoru u pritvorskom centru Pike County.

Crkvena web stranica kaže da su Henry i njegova supruga bili udomitelji u New Beginnings Children’s Home i tamo su služili šest godina. Tijekom tog vremena par je navodno udomio više od 70 djece.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!