Ozloglašeni mafijaški vođa proslavio godišnjicu braka u crkvi

Par je održao obred obnove zavjeta u crkvi San Domenico 15. travnja u Palermu.

Ozloglašeni sicilijanski mafijaški vođa proslavio je svoju srebrnu godišnjicu braka u crkvi koja služi kao posljednje počivalište poznatog antimafijaškog tužitelja Giovannija Falconea, koji je ubijen 1992. godine.

Tommaso Lo Presti, poznat kao “žderonja” nedavno je pušten iz zatvora nakon što je odslužio dvanaest godina za zločine povezane s mafijom.

Njegova supruga, Teresa Marino, i sama je bila osuđena za upravljanje nedopuštenim aktivnostima svog supruga tijekom njegovog zatvora.

Par je održao obred obnove zavjeta u crkvi San Domenico 15. travnja u Palermu.

Događaj je izazvao popriličnu neugodnost među katoličkim svećenstvom u Palermu, koji je tvrdio da nije znao Lo Prestijev identitet, izvijestili su talijanski mediji.

Otac Sergio Catalano, koji je služio misu, izrazio je svoje neznanje o pozadini para, izjavivši za talijanske medije: “Kako sam mogao znati? Nije kao da mogu tražiti antimafijaški certifikat od ljudi koji dolaze u crkvu.”

Njihov pravi identitet doznao je tek iz kasnijih novinskih izvještaja i spomenuo da je par dao velikodušnu donaciju namijenjenu potrebitima.

Incident je potaknuo rasprave o odgovornosti crkava u provjeravanju pojedinaca za ceremonije.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!