Ovo je pilot Danilo, upravljao je avionom koji se srušio u Brazilu

Danilo Santos Romano (35) prva je identificirana žrtva nakon pada aviona u Brazilu. Riječ je o pilotu koji je upravljao letjelicom, a iza sebe ima 10 godina iskustva.

Romano je radio kao pilot više od desetljeća, a u zrakoplovnoj tvrtki Voepas je od 2022. godine, navodi njegov LinkedIn profil.

Pilot, koji je živio u Sao Paulu, imao je ukupno više od 4500 sati leta, prema njegovom profilu.

Romano je bio “uvijek nasmijan” i “spreman pomoći”, prema riječima njegovih kolega.

Romano je bio u kokpitu aviona ATR 72-500 koji se srušio u rezidencijalnoj četvrti Winhead, ubivši svih 61 člana posade i putnika.

Među ostalim žrtvama bili su kopilot Humberto de Campos Alencar e Silva (61) i stjuardesa Deborah Soper Avila (29), navodi Globo TV News.

Na brodu je bilo i nekoliko liječnika koji su išli na seminar, kao i otac Rafael Fernando dos Santos i njegova kći Liz Iba dos Santos (3).

U subotu ujutro iz olupine je izvađeno 15 tijela, dodala je agencija.

Posada nije pozvala pomoć

Posmrtni ostaci odvezeni su na Zavod za sudsku medicinu radi formalne identifikacije, piše Nypost.

Let za Sao Paulo poletio je iz Cascavela u petak u 11:56 po lokalnom vremenu i letio je oko sat i pol bez incidenta, rekli su dužnosnici.

Posada nije pozvala pomoć niti prijavila nepovoljne vremenske uvjete.

“Cijela ekipa bila je kompetentna”, rekao je izvršni direktor Vodafona Eduardo Busch na konferenciji za novinare, prenosi CNN.

“Čekamo pristup svim komunikacijama između pilota i kontrolnog tornja kako bismo bolje razumjeli što se dogodilo”, dodao je.

Crna kutija aviona sa snimkama glasa i podacima o letu izvučena je s mjesta nesreće, potvrdio je tajnik za javnu sigurnost Sao Paula Guillermo Derritt.

Sadržaj kutije bit će analiziran radi mogućih tragova o tome što je uzrokovalo pad aviona preko 13.000 stopa u samo jednoj minuti.

Šokantno spuštanje zabilježeno je užasnom snimkom na kojoj se vidi letjelica kako spiralno kruži prema tlu.

Zamolimo svemogućeg Boga da utješi obitelji svih stradalih!

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!