Ova žena je odslužila najdužu kaznu za zločin koji nije počinila: U zatvoru je provela 43 godine

Žena iz Missourija provela je 43 godine nevina iza rešetaka. Sada joj je poništena presuda za ubojstvo.

63-godišnja Sandra Hemme žena je koja je odslužila najdužu kaznu za zločin koji nije počinila u povijesti SAD-a. Sandra je bila psihijatrijski pacijent kad je optužena za stravično ubojstvo u Missouriju 1980. godine. Novi dokazi pokazali su da je za ubojstvo 31-godišnje knjižničarke Patricije Jeschke ipak kriv policajac.

43 godine iza rešetaka

Sudac Ryan Horsman oslobodio je u petak 63-godišnju Hemme nakon punih 43 provedenih iza rešetaka, rekavši kako je njezin odvjetnik bio neučinkovit i da su tužitelji skivali dokaze koji bi joj na suđenju bili od pomoći.

“Zahvalni smo sudu što je priznao ozbiljnu nepravdu koju je gospođa Hemme trpjela više od četiri desetljeća”, rekli su njezini odvjetnici iz Projekta nevinosti zahvaljujući kojima je nedavno oslobođen i Robert DuBoise nakon 37 godina robije.

Brutalno ubojstvo Patricije Jeschke punilo je naslovnice 1980. godine nakon što se njezina zabrinuta majka popela kroz prozor i pronašla golo tijelo svoje kćeri na podu okruženo krvlju. Ruke su joj bile vezane na leđima telefonskim kablom, oko grla su joj bile omotane najlonke, a ispod glave nož.

Sandra Hemme uhićena je za njezino ubojstvo, a prilikom ispitivanja bila je vezana kožnim steznicima za zglobove i pod tako jakim sedativima da nije mogla držati glavu uspravno niti artikulirati išta osim jednosložnih odgovora, tvrde njezini odvjetnici.

Navode i da su vlasti tada ignorirale njezine kontradiktorne izjave i zataškale dokaze koji su ukazivali na tada 22-godišnjeg policajca Michaela Holmana koji je pokušao upotrijebiti kreditnu karticu ubijene žene na dan kada je njezino tijelo pronađeno.

Sudac je sada utvrdio kako nije bilo nikakvih dokaza protiv Hemme te da dokazi izravno povezuju upravo policajca Holmana s mjestom zločina i ubojstvom. Holman, koji je tada bio osumnjičen i ispitan, otpušten je iz policije nakon prijevare u osiguranju, a umro je 2015. godine, prenosi Sky News.

NAJNOVIJE!