Otkriveno jezivo nasilje u “domu za napuštenu djecu”: Djecu su tjerali da kleče

Otkriveno je jezivo nasilje u zakladi koja pruža dom za napuštenu djecu, a dvije su osobe uhićene u Rumunjskoj nakon što je utvrđeno da su djeca bila prisiljena klečati satima i raditi do točke iznemoglosti.

Slučaj stravičnog zlostavljanja djece koja su ostala bez roditelja ili su ih napustili njihovi najmiliji potresao je cijeli Balkan.

Djeca su trpjela i fizičko nasilje, a sve se doznalo nakon što su mališani, koji više nisu mogli podnijeti torturu, sve prijavili nadležnima.

Inspektori kažu da se iza dječjih osmijeha kriju traume i užas koji su čak i odraslima nezamislivi. Naime, djeca koja su ostala bez roditelja ostavljena su na brigu državi i dovedena su u prostore zaklade koja je o njima trebala skrbiti. Umjesto toga, djeca su zlostavljana i ponižavana.

Prema navodima tužiteljstva u Botošanima, u posljednje dvije godine, iza visokog dvorišnog zida i izvan pogleda ljudi, djeca proživljavaju užase.

Mališani su trpjeli nezamislive batine, a često su bili prisiljeni klečati i moliti se između pet i osam sati dnevno. Također, tijekom istrage je otkriveno da su neka djeca radila do iznemoglosti. Svatko tko bi se oglušio o naredbe pretrpio bi jezivo nasilje.

“Slučaj se doznao nakon što je jedno dijete prijavilo da su ga tukli i kažnjavali. Dijete je tvrdilo da su ga tjerali na rad, čak i na teške građevinske radove. Djeca su bila prisiljena raditi u prostorijama Zaklade, ali i na imanju koje čelnik zaklade ima izvan grada”, objavili su nadležni u Botošanima.

Djeca su također bila prisiljena pohađati službe u baptističkoj crkvi, jer su članovi zaklade članovi te crkve. Kad bi djeca odbila ići, dobila bi strašne batine. Do sada je petero djece svjedočilo o jezivom nasilju koje su preživjeli.

NAJNOVIJE!