NaslovnicaVijestiOtac oteo tri kćeri pa ih sam odgajao u šumi: Jedna djevojka...

Otac oteo tri kćeri pa ih sam odgajao u šumi: Jedna djevojka je pronađena

Policija je u Koinu pronašla djevojku (17) koja je godinama odgajana u šumi u Švicarskoj bez kontakta s vanjskim svijetom.

Švicarske vlasti traže je otkako je njezin otac oteo nju i njezine sestre. Nakon otmice za njima je raspisana tjeralica, no godinama im nitko nije mogao pronaći nikakav trag.

Slučajno je pronađena u Španjolskoj, a kako prenose tamošnji mediji, krajem svibnja trebala bi napuniti 18 godina.

Djevojku, čiji identitet nije objavljen, pronašli su policajci koji su slučajno otkrili vozilo s polomljenim kotačem. Tada im se učinilo da netko živi u vozilu. Zatim su pronašli čovjeka koji je djelovao zapušteno, kao i djevojku koja je bila prljava.

Policija ih je odmah pokušala identificirati te su njihovi podaci uneseni u bazu podataka. Tada su shvatili da je za njima raspisana međunarodna tjeralica i da se o njima godinama ništa ne zna.

U nalogu je stajalo da se radi o opasnoj situaciji te su nakon otkrića odmah premješteni na sigurno mjesto zbog opasnosti od bijega njezina oca.

Djevojka je rekla da je odrasla s ocem i dvije sestre u šumi u Švicarskoj te da ih je otac odgajao potpuno izolirane od ostatka svijeta.

Kćeri majku nisu vidjele više od šest godina.

Tinejdžerka je prebačena u Dječji centar gdje su je liječnici temeljito pregledali. Vlasti u Španjolskoj i Švicarskoj zajednički su provele sve procedure i djevojčica je 3. svibnja vraćena u domovinu.

Trenutno je pod nadzorom švicarske vlade.

Što se dogodilo njezinim sestrama još uvijek nije poznato.

NAJNOVIJE!