Otac i sin spasili 10 osoba iz poplave u BiH, a bujica je zatim povukla sina

Ulice i stambeni objekti našli su se pod vodom, uzrokovavši veliku štetu i gubitke.

Otac i sin su spasili deset osoba u nezapamćenim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, a u kojoj je do sada život izgubilo 14 ljudi.

Obilne kiše koje su tijekom noći zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine prouzročile su razorne poplave u više gradova, uključujući Jablanicu, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu, izvještava Anadolu.

Ulice i stambeni objekti našli su se pod vodom, uzrokovavši veliku štetu i gubitke.

Najmanje 14 osoba izgubilo je život u Jablanici, dok se za oko 20 osoba još uvijek traga, prema riječima ministra obrane BiH. Situacija u tom području ostaje kritična, a spasilačke ekipe i dalje intenzivno tragaju za preživjelima.

Prema informacijama portala Avaz, otac i sin su se herojski borili s bujicama te su uspjeli spasiti 10 osoba iz poplava. Nažalost, bujica je potom povukla sina, koji je izgubio život u ovom nesebičnom činu spašavanja.

Strahuje se da je među stradalima i veći broj građana Jablanice za koje se ranije mislilo da su samo ozlijeđeni.

Iz Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić potvrđeno je da su spasilačke ekipe uspjele evakuirati trudnicu u osmom mjesecu trudnoće iz poplavljenog područja. Trudnica je hitno operirana i njeno zdravstveno stanje je stabilno, no, nažalost, izgubila je bebu.

Spasilačke službe i dalje ulažu napore kako bi pružile pomoć ugroženim građanima i sanirale štetu nastalu uslijed ovih katastrofalnih poplava.

NAJNOVIJE!