NaslovnicaVijestiOtac 11 djece izbjegao zatvorsku kaznu zbog prosvjeda protiv pobačaja

Otac 11 djece izbjegao zatvorsku kaznu zbog prosvjeda protiv pobačaja

Pobožni kršćanin i otac 11 djece izbjegao je zatvorsku kaznu tijekom izricanja presude u utorak zbog kršenja saveznog zakona protiv blokiranja pristupa klinikama za pobačaje u Nashvilleu, Tennessee.

Paula Vaughna osudila je američka okružna sutkinja Aleta Trauger na tri godine uvjetne kazne zbog osude koju mu je u siječnju izrekla savezna porota. Vaughn je optužen za kršenje Zakona o slobodi pristupa klinikama (FACE) i sudjelovanje u zavjeri protiv ljudskih prava 2021. godine.

U listopadu 2022. Vaughn je bio jedan od 11 osoba optuženih za blokiranje ulaza u kliniku Carafem Health Center u predgrađu Nashvillea Mt. Juliet 15. ožujka 2021.

Sedam od 11 optuženika suočilo se s optužbama za urotu prema FACE Actu, dok su preostali optuženici bili optuženi za prekršaje koji su nosili kaznu do jedne godine zatvora i novčanu kaznu od 10.000 dolara.

Nakon optužbe koju je podiglo američko Ministarstvo pravosuđa (DOJ) 3. listopada 2022., FBI je uhitio Vaughna pred očima njegove obitelji tijekom rane jutarnje racije u njegovom domu. Vaughn je istaknuo kako su njegova djeca bila pogođena noćnim morama nakon racije te da bi bio spreman “sići u bilo kojem trenutku” i razgovarati sa saveznim dužnosnicima o svojim optužbama.

Bitka u širem duhovnom ratu

Tijekom saslušanja o kazni za Vaughna u utorak, sutkinja Trauger je izjavila da su on i ostali “nametali svoja vjerska uvjerenja drugim ljudima”, iako je priznala da su njihove demonstracije bile nenasilne i da nikoga nisu povrijedile. Sutkinja je također priznala da su Vaughnovi postupci bili motivirani njegovim duboko ukorijenjenim vjerskim uvjerenjima te je uzela u obzir činjenicu da je on veteran američke mornarice koji izaziva poštovanje u svojoj zajednici.

Vaughn je rekao da planira uložiti žalbu na presudu i zahvalio Bogu zbog svoje kazne, opisujući je kao bitku u širem duhovnom ratu.

“Radujemo se Božjim planovima,” rekao je Vaughn. “Budući da je ovo u srcu duhovna bitka, zahvalni smo što imamo snažnog zagovornika u društvu Thomas More. Ne samo da su stručnjaci za pravo, već duboko razumiju duhovnu bitku koja bjesni diljem naše zemlje.”

Vaughn je svoj kazneni progon okarakterizirao kao “nezakonito korištenje zakona” i izrazio nadu da će FACE Act iz Clintonove ere, koji je korišten za kazneni progon više pro-life prosvjednika pod Bidenovom administracijom, biti poništen.

NAJNOVIJE!