Njemačka: Učenici koji govore turski mučili 12-godišnje dijete

Učenici su 12-godišnja djeca koja još nisu kazneno odgovorna prema zakonu.

U potresnom videu grupa učenika koji govore turski muče 12-godišnju žrtvu, a snimka prikazuje žrtvu kako udarana, prisiljena da klekne i verbalno vrijeđana.

Unatoč ozbiljnosti zločina, policija obustavlja istragu, navodeći da zbog male dobi počinitelja, koji također imaju 12 godina, ne može biti podignuta optužnica.

Video je snimljen u gradu Uetersenu u njemačkoj saveznoj državi Schleswig-Holstein, a sliku i video objavio je njemački list Bild.

Patrick, 12-godišnja žrtva, pikselizirao je lice kako bi zaštitio svoj identitet. List Bild napominje kako je cijeli video brutalan i prikazuje ozbiljan fizički napad na žrtvu.

Na kadrovima se vidi kako počinitelji žrtvu Patricka dovode u stanje potpunog straha, čupaju ga za kosu, udaraju i mole za oprost. Patrickovo lice prekriveno je crvenim tragovima i vidljivom krvlju na mjestima gdje je udaren šakom.

Turska omladina psuje na turskom tijekom videa kada konačno puštaju svoju žrtvu.

U incident je bilo umiješano pet dječaka, od kojih su trojica gledala, a jedan snimao. Navodno je bila prisutna i jedna djevojka.

Bild javlja da je video već snimljen u veljači, ali je policijska istraga zbog napada i mučenja već zatvorena, a policija kaže da su im ruke vezane.

“Učenici (…) su 12-godišnja djeca koja još nisu kazneno odgovorna prema zakonu”, rekao je glasnogovornik policije.

Nejasno je hoće li počinitelji snositi ikakve posljedice za napad, iako učenici pohađaju istu školu.

NAJNOVIJE!