Njemačka: Islamist koji je ubio policajca u Mannheimu živio je u zemlji ilegalno najmanje 8 godina

25-godišnji Afganistanac koji je u petak prošlog tjedna nasmrt nožem izbo policajca te brutalno izbo islamskog kritičara i političara Michaela Stürzenbergera godinama je živio u zemlji ilegalno.

Video incidenta uboda nožem šokirao je zemlju, s islamističkim policajcem Rouvenom L. koji je više puta ubo nožem u vrat, a policajac je preminuo u nedjelju nakon što je podlegao ozljedama.

Napadač, Sulaiman Ataee, također je napao Stürzenbergera tijekom incidenta, koji je izgleda bio njegova glavna meta.

Prema Ataeeovom azilantskom dosjeu, do kojeg je došao njemački list Welt, ubojica je došao u Njemačku u ožujku 2013. i podnio zahtjev za azil. Tužba mu je odbijena još 2014. godine, prije otprilike osam godina, i od tada ilegalno živi u zemlji.

Nakon devet godina ilegalnog života u zemlji, dobio je boravišnu dozvolu od njemačkih vlasti 2013. nakon što je dobio dijete s njemačkom državljankom.

Welt također primjećuje da je tijekom 2020. i 2023. pustio bradu i razvio identitet oko radikalnog islama. Na Youtube kanalu koji je u međuvremenu izbrisan, a koji je vodio Ataee, na svojoj je profilnoj fotografiji istaknuo talibansku zastavu i postavio videozapise terorističkog propovjednika Ahmada Zahra Aslamiyara.

Mnogi islamisti smatraju Asiamayera, talibanskog zapovjednika koji je poginuo boreći se sa zapadnim trupama u Afganistanu, mučenikom, a ogranci ISIS-a u Afganistanu također pozdravljaju tog čovjeka i slijede njegova učenja.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!