NaslovnicaVijestiNikola (39) preminuo nakon operacije hemoroida, iza sebe je ostavio kćer (2)

Nikola (39) preminuo nakon operacije hemoroida, iza sebe je ostavio kćer (2)

Nikola B. (39) preminuo je 30. prosinca 2022. nakon operacije hemoroida u privatnoj poliklinici “011 Medical Team-Beograd”. Kako je jučer priopćeno iz Višeg državnog tužiteljstva, sumnja se da je njegova smrt nastupila nesavjesnim postupanjem dr. Zorana K.

O preminulom Nikoli svi imaju riječi hvale, a nakon njegove tragične smrti prijatelji su pokrenuli peticiju za prikupljanje novčane pomoći njegovoj obitelji. Kako su napisali u priopćenjima nakon njegove smrti, isticao se dobrotom, energijom i velikodušnošću.

“Nikola je iza sebe ostavio suprugu i dvogodišnju kćer. Otkako se djevojčica rodila, postala je središte njegova svijeta i unijela novi osjećaj sreće u njegov život. Cilj mu je bio osigurati budućnost za nju i svoju obitelj”, napisali su neutješni prijatelji, prenosi Blic.

Prema naredbi o provođenju istrage postoji osnova sumnje da je Zoran K. 26. prosinca 2022. godine bio u stanju uračunljivosti, dok je bio svjestan da svojim radnjama može počiniti djelo, pa je na to pristao. Kao liječnik je prilikom pružanja medicinske pomoći očito postupio nesavjesno.

Umro nakon uklanjanja hemoroida

Sumnja se da je on u općoj anesteziji uz neadekvatnu primjenu lasera kod oštećenika izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova, uslijed čega je nakon završenog zahvata i nakon buđenja iz anestezije oštećeni Nikola zadobio teške bolove i bio je lošeg općeg zdravstvenog stanja, ali je unatoč tome oko 18 sati pušten na kućno liječenje.

“Tijekom noći i idućeg dana zdravstveno stanje N.B. se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, trbušne tegobe i jake bolove, o čemu je okrivljeni bio obaviješten od strane N.B. i članova njegove obitelji, ali nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog, a radi utvrđivanja razloga za nastanak prisutnih tegoba koje značajno odudaraju od očekivanog nalaza za postoperativni tijek i poduzimanja hitnih medicinskih mjera radi zbrinjavanja oštećenog”, navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Zbog toga je 29. prosinca 2022. oštećeni primljen u Hitni centar KCS-a, gdje je, unatoč adekvatnim medicinskim mjerama, sutradan preminuo.

Redovito postavlja slike iz operacijske sale

Osumnjičeni liječnik vrlo je aktivan na društvenim mrežama, gdje redovito objavljuje fotografije iz operacijske sale.

Na svom profilu dijeli savjete, ali i objašnjava metode liječenja hemoroida i djelovanje lasera.

Supruga, kćerkica i obitelj, kao i ožalošćeni prijatelji su u našim molitvama.

NAJNOVIJE!