Nijemci prodaju crkvu na aukciji: Nisu pronašli svećenika

Aukcijska kuća Sachsische Grundstucksauktionen AG sa sjedištem u Dresdenu ima na prodaju jedinstveni predmet koji će biti dostupan 30. kolovoza.

U Saskoj-Anhaltu prodaje se neogotička crkva iz 19. stoljeća i pripadajuća župna kuća, samo 800 metara od tržnice Hetstadt, gradića s 14.700 stanovnika u podnožju planine Harz.

Aukcijska kuća nudi ukupno 112 građevina, ali nijedna nije tako lijepa kao crkva od 500 četvornih metara sa šiljastim lučnim prozorima, čija je početna cijena 149.000 eura.

Međutim, imanje, s ukupno gotovo 5000 četvornih metara zemljišta na padinama, je zaštićena zgrada.

Nakon što je crkva imala problema s pronalaskom svećenika, 2020. joj je namjena promijenjena u svjetovnu i više nije posvećeni vjerski objekt. Prilikom pregradnje crkve svetišta su poremećena i oltara više nema u crkvi, ali je pročelje još uvijek dobro očuvano.

Međutim, unatoč ukupnom dobrom stanju kako je navedeno u kataloškom opisu, postoji određena potreba za modernizacijom. Neki komadi izvornog namještaja čak se još uvijek nalaze u župnoj dvorani.

Prvo bi se riješio problem grijanja, ali župna kuća ima etažno plinsko grijanje.

Osim svog rajskog položaja na vrhu brda, Sankt Maria je dobro povezana s ostatkom grada – do trgovina, škola i liječničkih ordinacija može se doći pješice, prenosi Bild.

NAJNOVIJE!