NBA zvijezda Steph Curry kaže da je pravo na pobačaj ‘glavni’ razlog zašto podržava Kamalu Harris

Mediji ga često opisuju kao "pobožnog kršćanina"

Liberalna NBA zvijezda Steph Curry rekao je za CNBC ovaj tjedan da je razlog broj jedan zašto podržava Kamalu Harris za predsjednicu to što je ona za pobačaj.

“Ženska prava, i razmišljanje o tome, znate, što je na kocki s ovim izborima i razumijevanje da moramo biti u poziciji u kojoj žene imaju pravo izabrati ono što je dobro za njih. To je za mene na vrhu popisa”, primijetio je Curry na pitanje zašto podržava Kamalu Harris za najvišu dužnost u zemlji.

Curry nije bio sramežljiv u pogledu svojih lijevo orijentiranih političkih stavova. On i njegov glavni trener Golden State Warriora Steve Kerr pojavili su se na Democratic National Convention (DNC) prošlog mjeseca.

Dok je Kerr osobno razgovarao, Curry je bio u Parizu gdje se natjecao na Olimpijskim igrama. U unaprijed snimljenoj video poruci, objavio je šablonske primjedbe o tome kako “Kamala kao predsjednik može vratiti to jedinstvo i nastaviti pomicati našu zemlju naprijed.”

Curryjeve su primjedbe odmah izazvale kritike sportskog komentatora Jasona Whitlocka, crnog analitičara kojeg su glavni mediji izopćili jer nije slijedio liberalnu liniju kada su u pitanju atletika i politika. Whitlock je skrenuo pozornost na licemjernu prirodu Curryjeve pohvale.

Curry i njegova supruga Ayesha, koji su pentekostalci, upoznali su se dok su išli u crkvu u Sjevernoj Karolini dok su bili u srednjoj školi.

Mediji ga često opisuju kao “pobožnog kršćanina”, a Curry je rekao da “nije imao osobni odnos s Gospodinom dok nije otišao pred oltar” dok je bio u osmom razredu i “dao svoj život Kristu”.

Steph Curry je prethodno podržao Joea Bidena u utrci 2020. i u videoporuci za DNC 2020. u kojoj je rekao da su “ovi nadolazeći izbori posebno važni” zbog “trenutačnih društvenih nepravdi, rasne nejednakosti, ali i zato što imamo djecu.”

NAJNOVIJE!