Nastavnica odvezla trudnu učenicu da pobaci: Lagala je da je bolesna i da ne može raditi

Nastavnica iz privatne škole u New Hampshireu lažirala je bolest kako bi mogla odvesti učenicu na pobačaj bez znanja roditelja učenice.

Učenica je u to vrijeme imala najmanje 18 godina i stoga prema državnom zakonu nije trebala dopuštenje svojih roditelja, kaže nastavnica u tužbi podnesenoj ovaj tjedan, tražeći povrat svoje licence za poučavanje koju joj je država oduzela.

Trudna učenica nije imala prijevoz do ustanove za pobačaj, a pobačaj se mogao obaviti samo u petak, koji je bio nastavni dan, navodi nastavnica u pritužbi.

Dakle, nastavnica je lažirala trovanje hranom kako bi napustila školu i odvezla učenicu na pobačaj, prema izvješću Ministarstva obrazovanja New Hampshirea koje je objavio The Boston Globe.

Učenica je odlučila zakazati pobačaj u zdravstvenoj ustanovi, no kako se termin bližio, rekla je nastavnici da nije sigurna hoće li moći dobiti prijevoz na termin te da nije mogla sama voziti, stoji u tužbi. Nastavnica je rekla da ju je ohrabrivala da iscrpi sve druge mogućnosti i na kraju je pristala odvesti je na dogovoreni termin. Trudnu je učenicu dočekala izvan školskih prostorija kako bi je odvezla na termin, a zatim ju je ostavila kod prijatelja nakon termina jer učenica nije htjela ići kući. Učenica nije živjela s roditeljima, a rodbini nije željela reći trudnoću jer se bojala da će pokušati utjecati na njezinu odluku, stoji u tužbi.

Nastavnica, identificirana u sudskim dokumentima kao Jane Doe, kaže da nije pokušala nagovoriti učenicu, identificiranu u sudskim dokumentima kao učenica A, da napravi pobačaj, što se dogodilo tijekom jeseni 2023. godine. Nastavnica je rekla da je učenici prošle jeseni dala podatke za kontakt zdravstvenog centra kada je učenica otkrila sumnju na trudnoću i kasnije ju je odvezla na termin u listopadu. Škola ju je otpustila u roku od nekoliko dana i proslijedila slučaj Odjelu za obrazovanje.

Sudsko ročište zakazano je za 3. srpnja, pet dana prije nego što nastavnica počne raditi novi posao.

NAJNOVIJE!